Films om te zien voor de zomer voorbij is

Films | Het einde van de zomervakantie sluipt dichterbij, maar er ligt nog heel wat kijkvoer op je te wachten. Dit zijn onze filmtips voor het einde van de zomer die je nu op Disney+, Netflix, in de tv-optie Pickx Mix of in de VOD-catalogus kan vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

VOD

John Wick 4

Het avontuur van John Wick (Keanu Reeves) begon in 2014 en groeide uit tot een van de populairste actiefilmfranchises van de laatste jaren. Het vierde deel kwam dit jaar in de zalen en de rollercoaster van een film bracht maar liefst 432 miljoen dollar op aan de filmkassa’s. Reeves hintte bij de release van het vierde deel al dat er misschien nog een film zou komen, en met zo’n cijfers verwachten we dat we het laatste nog niet hebben gezien van de legendarische huurmoordenaar.

In 'John Wick 4’ aast het hoofdpersonage op wraak tegen de High Table. Hij heeft een plan, maar moet eerst afrekenen met een nieuwe vijand die overal connecties heeft: de Marquis de Gramont.

‘John Wick 4’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

All the Beauty and the Bloodshed

All the Beauty and the Bloodshed’ is een documentaire van de Amerikaanse documentairemaker Laura Poitras uit 2022. Poitras duikt op sublieme wijze in het leven en het werk van de Amerikaanse fotografe Nan Goldin. Goldin staat in de kunstwereld te boek als een invloedrijke fotografe die eind jaren zeventig en medio jaren tachtig komaf maakte met enkele heilige huisjes in de fotografie. Ze was een activiste die onder andere de LGBTQIA+-gemeenschap in New York fotografeerde en de steenrijke Amerikaanse zakenfamilie Sackler op de korrel nam vanwege hun rol in de opioïdencrisis in de VS eind jaren negentig en begin jaren 2000.

In de documentaire zien we hoe de persoonlijke verhalen van Goldin onlosmakelijk verbonden zijn met haar werk en hoe ze de toenmalige fotografie op zijn grondvesten deed daveren. ‘All the Beauty and the Bloodshed’ ging in 2022 in première op het Filmfestival van Venetië en werd er bekroond met een Gouden Leeuw. De docu werd ook genomineerd voor een Oscar voor beste documentaire.

‘All the Beauty and the Bloodshed' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

The Super Mario Bros. Movie

Mario en Luigi – je kent hen ongetwijfeld van de welbekende spelletjes – zijn broers die samen een loodgietersbedrijf oprichten in Brooklyn. Het loopt niet van een leien dakje en ze worden het mikpunt van spot in hun familie. Terwijl ze een grote overstroming proberen op te lossen, worden ze plots in een groene pijp gezogen, waardoor ze in een andere, magische wereld terechtkomen: het Mushroom Kingdom. Luigi valt in de klauwen van de gemene Bowser, dus moet Mario, met hulp van prinses Peach, het vreemde landschap doorkruisen om hem te redden. Dit is zijn kans om een echte held te worden.

Deze animatiefilm van Illumination Entertainment (vooral bekend van de ‘Dispicable Me’-films) mengt een bij de haren getrokken verhaal met kleurrijke beelden, talloze verwijzingen naar retrospelletjes en een grote dosis nostalgie. Geen wonder dat ‘The Super Mario Bros. Movie’ met een opbrengst van meer dan 1,3 miljard dollar alle records brak voor een filmadaptatie van een computerspel.

‘The Super Mario Bros. Movie’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Netflix

Het Geheugenspel

Regiekoppel Jan Verheyen en Lien Willaert maakte, na ‘Bittersweet Sixteen’ en ‘Red Sandra’, een filmadaptatie van de debuutroman van het Britse schrijversduo Nicci French. ‘Het Geheugenspel’ werd een Vlaams-Nederlandse thriller met rollen voor onder anderen Louis Talpe, Anna Drijver, Gilda de Bal en Lynn Van Royen.

‘Het Geheugenspel’ speelt zich af in Shropshire, Engeland, waar het lichaam wordt gevonden van een zestienjarig meisje. Zij was al meer dan vijfentwintig jaar vermist. Wanneer blijkt dat er kwaad opzet in het spel was, begint een moeilijke zoektocht naar de dader. Immers, wie kan nu nog details geven over gebeurtenissen die al zo lang geleden zijn?

Ontdek ‘Het Geheugenspel’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Heart of Stone

In deze blockbuster actiefilm van regisseur Tom Harper (‘Peaky Blinders’, ‘Wild Rose’) kruipt Gal Gadot (‘Wonder Woman’) in de huid van geheim agent Rachel Stone. Zij is een elitespion en deel van de organisatie The Charter, een groep die bestaat uit de meest getrainde agenten die wereldwijd de vrede proberen te bewaren. Hun geheim is The Heart, ’s werelds krachtigste AI, die ieders online gedrag bijhoudt en voorspelt wat ze in de nabije toekomst zouden kunnen doen. Wie de AI heeft, heeft de wereld in handen. Dat klinkt als muziek in de oren van Keya Dhawan (Alia Bhatt), die maar al te graag The Heart zou aanwenden voor haar sinistere doeleinden.

Naast Gal Gadot in de hoofdrol en Alia Bhatt, die vooral naam maakte in Bollywoodfilms en vorig jaar in het razend succesvolle ‘RRR’ acteerde, spelen ook Jamie Dornan (’50 Shades of Grey’), Sophie Okonedo (‘Death on the Nile’), Matthias Schweighöfer (‘Army of the Dead’), Jing Lusi (‘Man vs. Bee’) en Paul Ready (‘Bodyguard’) mee.

Ontdek ‘Heart of Stone’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Disney+

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Fans van superheldenfilms zijn er al langer van overtuigd dat de ‘Guardians of the Galaxy’-franchise bij het beste hoort dat het genre te bieden heeft. Dit derde deel in de reeks, de 32e film in met Marvel Cinematic Universe, geldt als een doorgeven van de fakkel aan een nieuwe generatie Guardians.

De film legt heel wat nadruk op het verleden van Rocket, de grofgebekte en schietgrage wasbeer. Het is aan Peter Quill (Chris Pratt) om het team nog één keer te verzamelen en het universum te beschermen tegen een grote dreiging die rechtstreeks uit het verleden van Rocket komt.

Ontdek 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Pickx Mix VOD

Miss Sloane

In ‘Miss Sloane’, een film van John Madden (‘Shakespeare in Love’), speelt Jessica Chastain een machtige lobbyiste die verwikkeld raakt in een politiek schandaal én haar rancuneuze ex-werkgever tegen zich in het harnas jaagt. Zij vecht ervoor dat strengere controles in de wapenwetgeving ingebouwd zouden worden, maar om dat te verwezenlijken moet ze haar eigen carrière op het spel zetten.

De ijzersterke vertolking van Chastain “tilt de film naar een hoger niveau”, zo leest de consensus op filmratingsite Rotten Tomatoes. Ze werd genomineerd voor een Golden Globe, die uiteindelijk naar de Franse actrice Isabelle Huppert ging voor haar rol in ‘Elle’.

'Miss Sloane' is nu beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Close

'Close' vertelt het verhaal van twee 13-jarige jongens, Leo en Remi. Ze hebben een hechte vriendschap en zijn net als broers, al gaan er geruchten rond in hun klas dat de jongens eigenlijk een liefdesrelatie zouden hebben. Om de geruchten te verdrijven besluiten de twee jongens het contact te verbreken, maar dat is pijnlijker dan verwacht. De normen van de adolescentie beginnen te wegen op de twee jongens. En dan verandert een tragische gebeurtenis alles voor eeuwig.

Regisseur Lukas Dhont stelt net als in zijn debuut ‘Girl’ gendernormen ter discussie. Hij zoekt en vindt een kwetsbare balans tussen tederheid en gevoeligheid enerzijds en mannelijke adolescentie, waarin tederheid zogezegd uit den boze is, anderzijds.

'Close' is nu beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top