Lachen, leren en griezelen met Pickx Mix in september

Series | Een komische misdaadreeks, de geschiedenis van speelgoed en een moordlustige pop. Dat is het nieuwe kijkvoer dat de tv-optie Pickx Mix je in september te bieden heeft. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ms Fisher's Modern Murder Mysteries

Phryne Fisher’s lang verloren nichtje, Peregrine Fisher (Geraldine Hakewill - Wanted, The Pretend One), deelt veel van de eigenschappen van haar tante. Ze is dapper, moedig, gedreven door een sterk sociaal geweten - en ze heeft zowel een fantastische garderobe als een sprankelende humor!

In Miss Fisher's Modern Murder Mysteries, dat zich afspeelt in 1964, ruilt de roekeloze Peregrine Fisher het eenzame, onbevredigende leven in een kleine stad om voor een carrière als onderzoeker. Ze wordt gesteund door een groep opmerkelijke vrouwen die haar helpen in de voetsporen van haar beroemde tante Phryne te treden. In de serie onderzoekt Pergine een incident in een tv-muziekshow, gaat ze undercover in een topgeheime wetenschappelijke inrichting en bijt ze meer van zich af dan ze had verwacht tijdens het onderzoeken van een moord in een internationale kookschool.

Ontdek ‘Miss Fisher's Modern Murder Mysteries’ vanaf 26 september elke maandag om 21u op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

The Toys That Built The World – seizoen 2

De geschiedenis van de Verenigde Staten laat zich vertellen aan de hand van de Burgeroorlog of de Grote Depressie, maar ook haar speelgoed. Bitse rivaliteiten tussen grote fabrikanten zoals Parker Brothers en Mattel, baanbrekende en toevallige ontdekkingen en de culturele en economische verschuivingen die daarmee gepaard gaan, de verhalen van triomfen en grote mislukkingen zijn legio in de geschiedenis van het speelgoed.

Maar ‘The Toys That Built The World’ kijkt, zoals de titel aangeeft, in het tweede seizoen ook verder dan de Verenigde Staten, naar de Hongaarse professor die de Rubik’s Kubus uitvond, de geboorte van computerspelletjes en de grote crash van diezelfde industrie in 1983. Aan de hand van nagespeelde historische gebeurtenissen, interviews en archiefbeelden komt de geschiedenis van ons speelgoed tot leven.

Ontdek het tweede seizoen van ‘The Toys That Built The World’ vanaf 15 september elke vrijdag om 20u30 op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Chucky

We blijven nog even in de speelgoedrayon, want horroricoon uit de jaren 80 en 90 Chucky doet je helemaal anders naar het speelgoed kijken. We kennen de bezeten pop die zijn slachtoffers op gruwelijke manieren afslacht uit de filmreeks ‘Child’s Play’. De serie ‘Chucky’, die begon in 2021, borduurt verder op de gebeurtenissen in de film ‘Cult of Chucky’ uit 2017.

De 14-jarige Jake Wheeler, die in het slaperige stadje Hackensack woont, koopt een pop om die in een Halloweengerelateerd kunstproject te gebruiken. Maar dan blijkt de pop bezeten te zijn door de seriemoordenaar Charles Lee Ray. De pop breekt los en begint aan een reeks mysterieuze moorden die het stadje op stelten zetten. Jake wordt hoofdverdachte nummer één, en ook zijn vrienden worden niet gespaard.

Maar naast campy horror heeft de serie ook wat anders te bieden. Zo worden thema’s als seksualiteit, pestgedrag en problematische thuissituaties behandeld. Met hoofdrollen voor Zackary Arthur (Jake) en Brad Dourif, die al sinds 1988 de iconische stem is van de Chucky-pop.

Ontdek ‘Chucky’ vanaf 11 september elke maandag om 20u35 op FOX, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top