Waan je terug op de weide van Pukkelpop dankzij Pickx!

Pukkelpop | De jongste editie van Pukkelpop is alweer afgelopen, en de vele duizenden bezoekers zullen bevestigen dat het er broeierig warm, muzikaal hoogstaand en heerlijk sfeervol was. Wie al die festivalmomenten nog eens wil herbeleven, of wie wil inhalen wat gemist werd, kan terecht op onze exclusieve festivalpagina, waar naast onze interviews enkele van de beste optredens te herbekijken zijn. Dit zijn onze aanraders.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Balthazar

Op de Lokerse Feesten aankondigen dat je een lange pauze inlast, dan last minute opgeroepen worden om een van de grootste namen op de affiche van Pukkelpop te komen vervangen, en er een schitterende show spelen. Dat is wat Balthazar wist te doen dit jaar. Het werd een mooi voorlopig afscheid, vooraleer Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen en Tijs Delbeke zich een tijdje op hun soloprojecten zullen storten, respectievelijk Warhaus, J. Bernardt, Zimmerman, Rosenahl en Nightman.

Invallen voor Florence + The Machine zal geen makkelijk kunstje geweest zijn, maar de indieband uit Kortrijk en Gent heeft ruim genoeg ervaring en bekende hits om de Pukkelpopweide tevreden naar huis te sturen. Passeerden de revue: ‘Blood Like Wine’, ‘Bunker’, ‘Losers’, ‘Then What’, ‘The Boatman’ en tal van andere zwoele en dansbare nummers.

Het optreden van Balthazar kan je hier herbekijken.

Froukje

Van dansbaar gesproken. Het Nederlandse popfenomeen Froukje kreeg de opdracht om de weide vrijdag aan het dansen te brengen. Dat deed ze met verve, en zo te zien amuseerde ze zich rot op het hoofdpodium. Maar na haar gesmaakte passage in Werchter hadden we eigenlijk niets anders verwacht. Froukje bezingt het alledaagse op een directe en herkenbare manier. En de weide zag dat het goed was.

Wie thuis nog eens de benen los wil gooien, kan dat met nummers als ‘Als Ik God Was’, ‘Zonder Gezicht’ en, uiteraard, ‘Ik Wil Dansen’.

Het optreden van Froukje kan je hier herbekijken.

Brutus

De ijzersterke livereputatie van Brutus reikt al jaren veel verder dan onze landsgrenzen. De stevige rockgroep van Stefanie Mannaerts (zang en drums), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (basgitaar) is altijd een must see, ook voor wie normaal niet van de iets hardere genres houdt. Er is immers een goede reden waarom Stefanie Mannaerts op de uitreiking van de MIA’s benoemd werd tot beste muzikant. Die energie! Die stem waar je kippenvel van krijgt!

Op vrijdag maakten ze het in de tent de Marquee nog een paar graden warmer. Enkele hoogtepunten uit de set zijn ‘War’, ‘All Along’, ‘Victoria’ en ‘Sugar Dragon’.

Het optreden van Brutus kan je hier herbekijken.

Turnstile

Van de ene energieke rockers naar de andere. De koningen van de moshpit, de hardcoreband Turnstile, zwepen het publiek steevast op, ook in de hitte van Pukkelpop dit jaar. De kolkende mensenmassa stond tussen de nummers in enkel stil zodat zanger Brendan Yates even kon checken of iedereen het nog naar zijn zin had.

Turnstile timmert met meebrullers als ‘Mistery’, ‘Blackout’ en ‘Holiday’, vaste waarden op hun livesets en ook op Pukkelpop schoten in de roos, aan de weg richting headliner. De ambities spatten ervan af.

Het optreden van Turnstile kan je hier herbekijken.

Compact Disk Dummies

Broers Lennert en Janus Coorevits weten als geen ander de vlam in de pan te brengen op een festivalweide als die van Pukkelpop. Dat ze op zaterdag als allereerste band geprogrammeerd stonden was een weloverwogen zet van de organisatie. Het publiek was vanaf het eerste moment opgewarmd voor een dag vol festivalgenot. Janus moet gewoonlijk achter de knoppen van zijn synths blijven staan, maar Lennert springt enthousiast het publiek in, en klimt de installaties op.

Het vakkundig opgewarmde publiek zong en danste op de tonen van onder andere ‘Cry For Me’, ‘I Remember’, ‘There’s No Sex Without You’ en de grote doorbraakhit ‘The Reeling’.

Het optreden van Compact Disk Dummies kan je hier herbekijken.

Op de festivalpagina van Pickx vind je al deze en meer optredens, naast exclusieve interviews achter de schermen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top