‘The Last Voyage of the Demeter’: een nieuwe kijk op Dracula, net als in deze films

Films | Vanaf morgen kan je in de bioscoop naar ‘The Last Voyager of the Demeter’ kijken. In deze prent maken we kennis met Dracula, maar dan op een geheel nieuwe wijze. Het is niet de eerste keer dat Hollywood een eigenzinnige draai geeft aan het verhaal van de vampier. Dat gebeurde in de volgende prenten immers ook al.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Last Voyage of the Demeter’: een nieuwe kijk op Dracula, net als in deze andere films

In ‘The Last Voyage of the Demter’ zien we hoe de Russische tweemaster Demeter ingeschakeld wordt om een geheimzinnige lading vanuit Oost-Europa richting Londen te vervoeren. De bemanning merkt na enige tijd dat er zich vreemde zaken aan boord van het schip afspelen: elke nacht dwaalt er een bloeddorstig monster rond, op zoek naar zijn volgende slachtoffers…

Het verhaal dat in deze film wordt verteld, is gebaseerd op een hoofdstuk uit ‘Dracula’, de gothic novel van de Ierse schrijver Bram Stoker uit 1897. Dat boek heeft model gestaan voor heel wat ‘Dracula’-films, waarvan ‘Bram Stoker’s Dracula’ uit 1992 wellicht de beroemdste is. Hollywood heeft de afgelopen jaren echter ook pogingen ondernomen om Dracula heruit te vinden, en dat bewijzen de volgende films.

'The Last Voyage of the Demeter' is vanaf 23 augustus te bekijken in de bioscoop.

Renfield

Renfield (Nicholas Hoult) is de trouwe assistent van Dracula (Nicolas Cage), maar wil eigenlijk niet langer gehoorzamen aan de oppervampier. De jongeman heeft zin om te ontdekken wat het leven nog allemaal te bieden heeft en staat op het punt om de banden met Dracula door te knippen. Dat wil zeggen dat Dracula zelf zijn menselijke slachtoffers zal moeten opjagen en daar heeft hij maar weinig zin in…

In deze film zien we hoe Dracula en Renfield in het hedendaagse Amerika werken en leven. Die setting doet Renfield dromen van meer, maar bij Dracula lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

‘Dracula' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Van Helsing

De beroemde vampierenjager Gabriel Van Helsing (Hugh Jackman) wordt door het Vaticaan ingeschakeld om in Transsylvanië het kwade een halt toe te roepen. Graaf Dracula (Richard Roxburgh) heeft de wetenschapper Frankenstein immers ingeschakeld om een allesverslindend monster te creëren zonder weerga. Gelukkig krijgt Van Helsing ook hulp van een andere vampierenjager die uit is op wraak voor haar familie.

Graaf Dracula is in deze film niet enkele een bloeddorstig monster, hij is ook het brein achter een kwaadaardig plan waarmee hij wereld wil overnemen.

Hotel Transylvania

In 2012 zag de animatiefilm ‘Hotel Transylvania’ het levenslicht en ontdekten we dat Dracula (Adam Sandler) een luxueus resort uitbaat in zijn geboortestreek. In dit etablissement kunnen monsters en hun familie even komen uitwaaien als ze genoeg hebben van de vele bemoeienissen van de menselijke wereld. Dracula heeft echter niet enkel een hotel te runnen: de vampier blijkt ook een vader te zijn die zijn tienerdochter wil behoeden voor de gevaren in de wereld.

Deze animatiefilm toont een heel andere kant van Graaf Dracula. De vampier blijkt een goede gastheer te zijn, maar ook een zeer beschermende vader. 'Hotel Transylvania' viel zozeer in de smaak dat er twee vervolgfilms van zijn gemaakt: 'Hotel Transylvania 2' en 'Hotel Transylvania 3: Summer Vacation'.

Ontdek ‘Hotel Transylvania’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Dracula Untold

‘Dracula Untold’ vertelt het verhaal van Dracula (Luke Evans), toen hij nog een gewone man was. Nu ja, gewoon: hij ging door het leven als prins Vlad Tepes en regeerde over een klein koninkrijk. Prins Tepes komt op een dag te weten dat een moordlustige sultan (Dominic Cooper) een offer wil van alle famillies in zijn koninkrijk, inclusief zijn gezin. Hij besluit daarom naar de Broken Tooth-berg af te reizen en om een overeenkomst te sluiten met een oude tovenaar. Vlad krijgt een immense kracht, maar in ruil moet hij ook leren omgaan met een onstilbare dorst naar menselijk bloed

Dankzij deze film krijgen we inkijk in hoe het leven van Graaf Dracula er zou kunnen uitgezien hebben, voordat hij vampier werd. In dit verhaal is hij een moedige krijger en barmhartige vader die zijn familie en zijn volk wil beschermen.

Ontdek ‘Dracula Untold’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top