Finale ‘Zomerhit 2023’: triomf voor #LikeMe-familie of record voor Niels Destadsbader?

Muziek |

Deze zaterdag vindt op de zeedijk van Blankenberge de apotheose van ‘Zomerhit 2023’ plaats. Dan weten wie Margriet Hermans (‘Lekker blijven hangen’) opvolgt als koning of koningin van de Vlaamse muziekzomer. Pickx geeft je alles mee wat je moet weten over deze grote finale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Zomerhit 2023' gingen presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader de voorbije weken traditiegetrouw op zoek naar het beste dat onze Vlaamse hitlijsten te bieden hebben. Zes weken lang sloeg het hele VRT-circus daarvoor zijn tenten op aan de Belgische kust in Blankenberge, waar per show enkele van de 20 genomineerden werden voorgesteld. Het publiek kon er gratis van genieten en had een belangrijke participerende stem, want zij alleen kozen wie naar de finale mocht. Zes weken lang was het feest daar op het strand van Blankenberge, daar kon zelfs de zoveelste plensbui niets aan veranderen.

De 10 finalisten

De apotheose van die groots opgezette zomershow vindt gelukkig plaats onder een stralende zon. Dit weekend stijgt het kwik richting de 30 graden, en ook op het podium zal de temperatuur een flink pak de hoogte ingejaagd worden. Zaterdag omstreeks 22u weten we wie de populairste zomerhit van dit jaar op zijn/haar naam mag schrijven tijdens een liveshow.

Begin deze week maakte de VRT bekend wie de 10 finalisten zijn geworden. Dat zijn, in alfabetische volgorde:

Aaron Blommaert met ‘Zonde’

Bart Kaëll met ‘Wat is jouw geheim?’

Berre met ‘Kissing Strangers’

Camille met ‘Rihanna’

Gustaph met ‘Because of You’

Maksim met ‘Onder invloed’

Metejoor met ‘Laat ons een bloem’

Niels Destadsbader & Kenny B met ‘Liefs voor later’

Pommelien Thijs met ‘Erop of eronder’

The Starlings & Ozark Henry met ‘Under Your Spell’

Vier telgen uit de #LikeMe-familie

Niels Destadsbader maakt daarmee kans op zijn vijfde ‘Zomerhit’-trofee, waarmee hij het record van Belle Perez zou evenaren. “Het is zaterdag mijn verjaardag, dus in beide gevallen win ik: ofwel ‘Zomerhit’, ofwel een heel mooi verjaardagscadeau van Kenny”, blikte de presentator/acteur/zanger op Radio 2 op zijn gekende enthousiaste wijze vooruit naar het weekend.

Ook voor Bart Kaëll kan het een bijzonder weekend worden. De ancien onder de Vlaamse zangers viert een jubileumjaar en een ‘Zomerhit 2023’ zou natuurlijk de absolute kers op de taart zijn. Voor Aaron Blommaert geldt het omgekeerde: ‘Zonde’ is zijn allereerste single ooit. Het zou straf zijn om daarmee meteen zo’n prestigieuze trofee in de wacht te slepen, een ideale kickstart voor zijn carrière als zanger natuurlijk. Met Blommaert, Pommelien Thijs, Maksim en Camille staan er trouwens vier sterren uit de #LikeMe-cast in de finale: straf!

De finale wordt komende zaterdag 19 augustus om 20u50 live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX. Ook bij Radio2 staat de hele dag in het teken van ‘Zomerhit’. Tussen 13u en 23u luister je naar alle backstageverhalen én naar de live finale. Uiteraard kan je de show ook live meemaken in Blankenberge, aan de vuurtoren. ‘Zomerhit 2023’ is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom vanaf 20u, de show eindigt rond 22u. Stemmen op jouw favoriet kan nog steeds via de site van VRT MAX.

Bekijk de finale van ‘Zomerhit 2023’ op zaterdag 19 augustus om 20u50 op VRT 1, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top