De beste rollen van Carla Gugino, hoofdrolspeelster in ‘Leopard Skin’

Series |

Carla Gugino speelt een hoofdrol in ‘Leopard Skin’, een serie waarin we een criminele bende volgen die op de vlucht is na een mislukte juwelendiefstal. De bende verschuilt zich in een afgelegen huis aan zee. De bewoonsters van het huis, Alba (Carla Gugino) en Batty (Gaite Jansen) worden gegijzeld door de boeven en onthullen dat er binnenkort gasten zullen arriveren... Pickx blikt terug op de beste rollen van Carla Gugino.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Olivia Crain in ‘The Haunting of Hill House’

In de zomer van 1992 nemen Hugh (Timothy Hutton) en Olivia Crain (Carla Gugino) tijdelijk hun intrek in een oud herenhuis, Hill House, met hun vijf kinderen Steven, Shirley, Theodora, Luke en Eleanor. Maar er beginnen vreemde dingen te gebeuren in het landhuis – vooral bij Olivia, die zich steeds vreemder gaat gedragen. Op een avond verlaten Hugh en de kinderen het huis vanwege omstandigheden die nog steeds erg onduidelijk zijn voor de kinderen, maar die leiden tot de dood van hun moeder. In 2018, 26 jaar nadat ze Hill House hebben hebben verlaten en van elkaar vervreemd raakten, ontmoeten de kinderen en hun vader elkaar opnieuw. Een nieuwe tragedie dwingt hen om hun innerlijke demonen te confronteren, maar ook om hun ogen te openen voor wat Hill House hen heeft aangedaan… en de greep die dit duivelse huis nog steeds op hen lijkt te hebben.

In het eerste seizoen van deze Netflix-horrorserie, gebaseerd op de roman ‘Haunted House’ van Shirley Jackson, speelt Carla Gugino op briljante wijze Olivia Crain: een moeder die op tragische wijze verdwijnt en haar vijf kinderen verweesd achterlaat. De vertolking van Gugino, die in het tweede seizoen optreedt als verteller, werd alom geprezen.

Ontdek 'The Haunting of Hill House' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Jessie Burlingame in ‘Gerald’s Game’

In deze psychologische horrorfilm uit 2017 speelt Carla Gugino Jessie, een vrouw die besloten heeft om ondeugende spelletjes te spelen met haar man Gerald (Bruce Greenwood). Deze spelletjes lopen mis op een avond in een afgelegen vakantiehuis, wanneer haar man plotseling overlijdt aan een hartaanval nadat hij Jessie voor een vrijpartij heeft vastgebonden aan een bed. Nog steeds geboeid aan het bed in het geïsoleerde huisje in het bos, wordt Jessie geconfronteerd met vreemde visioenen, duistere geheimen en een vreselijk dilemma. Carla Gugino’s acteerprestatie is wederom indrukwekkend. In deze psychologische thriller kan de actrice de volle omvang van haar talent laten zien met een personage dat worstelt om zichzelf te bevrijden, terwijl ze vecht tegen haar innerlijke demonen en jeugdtrauma’s.

Ontdek 'Gerald’s Game' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Sally Jupiter in ‘Watchmen’

‘Watchmen’ is gebaseerd op de gelijknamige DC Comics-stripserie van Alan Moore en Dave Gibbons. De film speelt zich af in een alternatieve realiteit waar de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie op de rand van oorlog staan. Een groep superhelden onderzoekt een complot dat tegen hen gericht lijkt te zijn, maar waarachter in feite een veel groter plan schuilt.

Carla Gugino speelt Sally Jupiter, alias Silky Spectre I, een gepensioneerde superheldin die in de loop van de film van 25 naar 67 jaar veroudert. Carla Gugino was ten tijde van het filmen 37 jaar oud en zette ook hier een geweldige prestatie neer – met wel enige hulp van protheses en een zilveren pruik om ouder te lijken.

‘Watchmen’ is nu beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Emma Gaines in ‘San Andreas’

Nadat de beruchte San Andreas-breuklijn een extreem zware aarbeving veroorzaakt in Californië, vertrekken een helikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn vervreemde vrouw (Carla Gugino) van Los Angeles naar San Francisco in de hoop hun enige dochter (Alexandra Daddario) te redden. Terwijl ze aan deze gevaarlijke reis naar het noorden van de staat beginnen en denken dat het ergste snel achter de rug zal zijn, realiseren ze zich al snel dat de werkelijkheid veel erger is...

De ex-huwelijkspartners moeten hun krachten bundelen om te proberen hun dochter te redden. De combinatie van Gugino en Johnson, een sterk staaltje casting, werkt perfect.

San Andreas' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Rebecca in ‘Night at the Museum’

Het New Yorkse Museum of Natural History herbergt een mysterieus en verbazingwekkend geheim binnen zijn muren, dat de nieuwe bewaker Larry Daley (Ben Stiller) al snel ontdekt: ‘s nachts komen alle beelden, skeletten en opgezette dieren tot leven. Voor Larry’s ogen beginnen Romeinse soldaten en miniatuurcowboys een bittere oorlog, beginnen Attila en zijn Hunnen de omliggende tentoonstellingen te plunderen, probeert de mummie uit zijn sarcofaag te komen, sluipt het skelet van de angstaanjagende tyrannosaurus door de gangen... Het is complete chaos. Kan Larry de orde in zijn collecties herstellen en het museum redden?

In deze Amerikaanse familiekomedie uit 2006 speelt Carla Gugino naast Ben Stiller de museumgids Rebecca. Zij is zich er niet van bewust dat de tentoongestelde objecten in het museum ‘s nachts tot leven komen, tot Larry haar uiteindelijk overtuigt om op een nacht te komen kijken. Het succes van ‘Night at the Museum’ leidde tot drie sequels.

‘Night at the Museum’ is nu beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Ingrid Cortez in ‘Spy Kids’

Ingrid (Carla Gugino) en Gregorio Cortez (Antonio Banderas) zijn beroemde, voormalige geheime agenten die hun beroep hebben opgegeven voor wat hen het dierbaarst is: hun kinderen Carmen (Alexa Vega) en Juni Cortez (Daryl Sabara). Carmen is zich niet bewust van het verleden van hun ouders. Ze spijbelt, en Juni verzint denkbeeldige vriendjes om te ontsnappen aan het harde leven als kind dat wordt gepest. Het verleden van de ouders dringt echter snel tot de kinderen door wanneer de twee agenten weer aan het werk gaan nadat verschillende van hun voormalige collega’s zijn verdwenen…

‘Spy Kids’ (2001) is een van de succesvolste kinderfilms uit de vroege jaren 2000. Het succes was zo groot dat er nog vier andere films volgden, waarvan de nieuwste, ‘Spy Kids: Armageddon’, dit jaar wordt uitgebracht.

Ontdek ‘Spy Kids’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top