Metejoor: de zanger die sneller dan het licht naar de top ging

Muziek | Vanavond kan je Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke terecht voor een spetterend optreden van Metejoor. Deze Vlaamse zanger groeide in korte tijd uit tot een hitmachine die niet meer van de radio weg te slaan is. Pickx schetst een beeld van zijn rise to fame

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joris Van Rossem, die je vast beter kent onder zijn artiestennaam Metejoor, is niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziekscene. Met nummers als 'Dit is wat mijn mama zei', '1 op een miljoen' en 'Rendez-Vous' scoort hij de ene hit na de andere. Je zou dus denken dat de zanger al lange tijd actief is in de muziekwereld, maar niets is minder waar.

Hij begon muziek te maken in 2016, werd uitgenodig voor een optreden op radiozender MNM en mocht mee als voorprogramma op de tournee van Clouseau. Toch brak Metejoor pas in 2021 écht door in 2020 met de single 'Het beste aan mij (ben jij)'. Dat nummer leverde hem meteen een nominatie op voor de hoofdprijs van Radio 2 Zomerhit. Sindsdien gaat het enkel maar bergop voor de artiest, maar wat de meesten niet weten is dat zijn succes voor een groot deel te danken is aan... zijn jongere zus. 

Met dank aan zijn zus

Joris' jongere zus Lisa besloot in 2016 deel te nemen aan 'The Voice van Vlaanderen'. Hijzelf had te veel last van plankenkoorts en richtte zich dus op zijn job als leerkracht. Al bleef dat niet lang duren. Lisa boekte jammer genoeg geen succes in de zangwedstrijd, maar haar broer kwam dankzij haar deelname wel in contact met producer Hans Francken

Van het een kwam het ander en Joris tekende al snel een platencontract bij CNR Records. Zijn artiestennaam Metejoor ontstond door zijn eigen voornaam te vermengen met het woord meteoor. De eerste single die hij onder die naam uitbracht, 'Ik hou van jou', bleek in de smaak te vallen, want jaren voordat hij kans maakte op de hoofdprijs, werd hij genomineerd voor een award Beste Doorbraak bij de Radio 2 Zomerhit.



Een avond vol hits

Ondertussen zijn we twee jaar later en heeft Metejoor niet alleen de hitlijsten veroverd, maar ook een heleboel harten. Vanavond staat hij met zijn beste nummers in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Daar gaat het dak er ongetwijfeld af omwille van de zomerse beats en vrolijke sfeer. 

Ook zin om te gaan dansen? Meer info en tickets vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top