Heb je zin om weg te dromen op Pukkelpop? Dan zijn deze artiesten iets voor jou

Muziek | Op 17 augustus opent Pukkelpop, een van de grootste festivals van België, de deuren. Er kan op de festivalweide in Kiewit gedanst, gefeest maar ook weggedroomd worden. Dat doe je op de muziek van volgende artiesten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

M83

Deze Franse band is een van de absolute smaakmakers op Pukkelpop. M83 is in 2001 opgericht door frontman Anthony Gonzalez en staat bekend om zijn experimentele elektronische soundscapes en dromerige synthpop die af en toe ook vrij emotioneel kan zijn. De groep brak in 2011 helemaal door met de single ‘Midnight City’ dat op het gesmaakte album ‘Hurry Up, We’re Dreaming’ prijkt.

M83 heeft elf albums op de wereld losgelaten waarvan ‘Fantasy’ het laatste is. Die plaat kwam in het voorjaar van dit jaar uit en werd wederom zeer goed onthaald. Ga je naar M83 luisteren? Verwacht je dan maar aan een meeslepende muzikale ervaring met experimentele elektronische soundscapes die je in een ander universum doen belanden.

M83 staat op vrijdag 18 augustus om 19u45 in de Marquee op Pukkelpop.

boygenius

Maar je kan ook beslissen om in het universum van boygenius te gaan vertoeven. Boygenius is een Amerikaanse indierockband die sinds 2018 bestaat. De leden van dienst zijn Phoebe Bridgers, Julien Baker en Lucy Dacus, drie steengoede artiesten die er ook nog een succesvolle solocarrière op nahouden. De nummers van boygenius vallen in de smaak vanwege hun authentieke en diepgaande lyrics, gekoppeld aan een soms dromerige maar altijd sfeervolle indiesound. Brigers, Baker en Dacus zingen over een hele resem thema’s, maar de rode draad door dit project is de persoonlijke groei die ze meemaken. Enkele van hun bekende nummers zijn: ‘Not Strong Enough’, ‘Me & My Dog’ en ‘Souvenir’.

Boygenius speelt op vrijdag 18 augustus om 21u55 in de Marquee op Pukkelpop.

Ethel Cain

Lust je wel pap van boygenius, maar mag het iets donkerder en experimenteler? Dan is de muziek van Ethel Cain vast iets voor jou. Deze Amerikaanse singer-songwriter is net zo gedurfd als M83 en net zo introspectief als boygenius, maar voegt er nog een tintje rock aan toe. Ethel Cain weet met haar muziek een gitzwart universum te creëren waar je nieuwe sounds leert kennen en vooral het beest in jezelf los kan laten. ‘American Teenager’, ‘Crush’ en ‘A House in Nebraska’ zijn populaire nummers, maar eigenlijk is heel het oeuvre van Cain de moeite waard om te beluisteren.

Ethel Cain speelt op vrijdag 18 augustus om 16u30 in de Club op Pukkelpop.

Foals

We kunnen hetzelfde zeggen over de muziek van Foals. Deze Britse band bracht aanvankelijk redelijk duistere muziek uit, maar veranderde het geweer al snel van schouder. De muziek die Foals vandaag de dag maakt, klinkt vrolijk, is dansbaar en heeft een kenmerkende new wave- en postrock-sound. Wat willen deze moeilijke woorden allemaal zeggen? Wel, dat je niet gauw stil zal vallen tijdens een concert van Foals. Wil je alvast een voorproefje? Luister dan naar ‘My Number’, ‘Mountain at My Gates’ of ‘Birch Tree’.

Foals staat op zondag 20 augustus om 21u35 in de Marquee op Pukkelpop.

Pukkelpop vindt plaats van 17 tot en met 20 augustus. Meer informatie over het festival vind je op de website. Volg het beste van Pukkelpop en de hoogtepunten van andere festivals op pickx.be!Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top