Niels Destadsbader (Proximus Pop-Up Arena): van figurant tot negen MIA's

Festivals | Op deze feestdag staat niemand minder dan Niels Destadsbader in de Proximus Pop-Up Arena voor een spetterend concert. De populaire artiest, al jaren Vlaanderens ideale schoonzoon, is tegenwoordig een van de grootste Nederlandstalige zangers, maar begon ooit zijn carrière op het scherm als bescheiden figurant. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste keer dat we Niels Destadsbader op de Vlaamse televisieschermen zagen, was dat als zogenaamd edelfigurant (een figurant die prominent in beeld komt) in het jongerenprogramma ‘Spring’. Voordien was hij echter al geen onbekende in de Vlaamse showbusiness, want al sinds 2001, toen hij 13 jaar oud was, acteert hij mee in theaterproducties. Hij zou een vast schermgezicht, en een bekende kop in zowat een miljoen huishoudens, worden wanneer hij vanaf 2008 de rol van Pim vertolkte in de soap ‘Familie’.

Niels had al wat ervaring met muziek. Hij speelde mee in musicals (waaronder ‘Suske en Wiske’) en trok als student met de groep Ad FunduM langs feestjes, jeugdhuizen en scholen, maar zou pas in 2008 ook in de gemiddelde Vlaamse huiskamer zijn zangstem kunnen laten horen. Dan nam hij deel aan de zangwedstrijd ‘Steracteur Sterartiest’ op Eén, waar hij uiteindelijk op de vierde plaats eindigde. Het kriebelde echter na die deelname om weer eigen muziek te schrijven en te zingen. In de zomer van 2009 zou hij zijn eerste single ‘Verlangen’ op de wereld loslaten en won hij met ‘Jij bent van mij’ de prijs voor Beste Kidspop op de verkiezing van Radio 2 Zomerhit.

Zanger/acteur/presentator

Dat nummer prijkte op de soundtrack van het programma ‘Amika’ op Ketnet, waarin Niels van 2008 tot 2011 de hoofdrol van Olivier speelde. In 2010 kreeg hij ook een vaste rol in ‘F.C. De Kampioenen', en was de koers van zijn verdere acteercarrière uitgetekend. Maar Niels wilde duidelijk meer. Hij bleef verder schrijven aan eigen muziek en bracht regelmatig gesmaakte singles uit. Het leidde allemaal tot de release van het album ‘Speeltijd’ in 2016, waarmee hij drie weken op één stond in de Ultratop.

In 2018, het jaar waarin Niels deelnam aan ‘Liefde voor Muziek’ en daar de grote hit ‘Verover mij’ bracht (zijn interpretatie van 'Believe' van K's Choice), kwam de opvolger ‘Dertig’ uit. Dat album zou uiteindelijk zestien (!) weken op één staan en het best verkochte album in Vlaanderen worden dat jaar. Logisch dus dat de zanger op de uitreiking van de MIA’s met maar liefst vijf beeldjes naar huis mocht.

Even een stap terug, want toen de zangcarrière van Niels in 2009 begon, werd hij ook aangenomen om als wrapper op Ketnet programma’s aan elkaar te praten. Dat deed hij tot in 2014, toen hij de overstap maakte naar VTM. Daar zou hij programma’s als ‘Belgium’s Got Talent’, ‘K3 zoekt K3’, ‘Is er Wifi in Tahiti’ en ‘Het gala van de Gouden Schoen’ mocht presenteren.

Koning van de Ultratop

Zeggen dat Niels Destadsbader alomtegenwoordig was toen hij in 2019 het album ‘Boven de wolken’ uitbracht, is een understatement. Met de single ‘Mee naar boven’ won hij, de derde keer al, de Radio 2 Zomerhit. De vierde keer volgde in 2021, toen Niels de handen in elkaar sloeg met Regi voor de monsterhit ‘De wereld draait voor jou’. Het nummer stond op het album ‘Sterker’, dat net als de drie vorige het hoogste plekje bereikte in de Ultratop. Het was de eerste keer dat Niels ook met een single bovenaan de Ultratop stond.

Na zeven jaar vast schermgezicht te zijn geweest bij VTM, maakte Niels Destadsbader in 2021 opnieuw de overstap naar de VRT, waar hij nu voornamelijk voor Eén en Radio 2 programma’s maakt en presenteert. Zo presenteert hij bijvoorbeels samen met Siska Schoeters de Zomerhit-shows.

Die wedstrijd won hij zelf dus al vier keer (één keer minder dan recordhouder Belle Perez). Op zijn schoorsteenmantel prijken negen MIA’s en het Sportpaleis verkocht hij al acht keer uit. Als we dus zeggen dat zijn optreden in Proximus Pop-Up Arena het zien waard wordt, hebben we daar goede redenen voor!

Info en tickets voor het optreden van Niels Destadsbader vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top