Vijf leuke weetjes over ‘Ballers’ (Netflix) met Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Series | Vanaf 15 augustus kan je op Netflix naar alle seizoenen van ‘Ballers’ kijken. In deze populaire serie zien we hoe Dwayne ‘The Rock’ Johnson een voormalige NFL-speler speelt die zich opwerpt als de ideale manager voor opkomende American Football-talenten. Pickx dook in de archieven en trof vijf leuke weetjes over deze serie aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dwayn Johnson speelde bijna in de NFL

Het scheelde geen haar of Dwayne Johnson had carrière gemaakt in de NFL, de Noord-Amerikaanse American Football-competitie. Johnson speelde het spelletje toen hij school liep aan de Universiteit van Miami en deed het naar verluidt niet onaardig. Hij zou in 1995 deelnemen aan de NFL Draft, maar een vervelende schouderblessure gooide helaas roet in het eten. Johnson ging het daaropvolgende seizoen bij Calgary Stampeders spelen in Canada, maar verkoos uiteindelijk toch maar een carrière in het worstelen die hem tot in Hollywood heeft gebracht. Johnson speelt in ‘Ballers’ de rol van Spencer Strasmore. Een voormalige American Football-speler die manager is geworden.

Net zoals tegenspeler John David Washington

The Rock deelt het scherm met John David Washington, de zoon van Hollywood-legende Denzel Washington. Deze jonge acteur ambieerde aanvankelijk ook een carrière in het American Football, maar koos uiteindelijk toch voor een carrière in Tinseltown zoals zijn vader. Washington speelt in de serie de rol van Ricky Jerret: een wide receiver die Spencer onder zijn hoede neemt. Hij speelde deze rol met zoveel bravoure dat hij kort daarna voor tal van andere filmrollen werd gevraagd. De Amerikaanse regisseur Spike Lee heeft de jonge Washington gecast in de film ‘BlacKkKlansman’ en Christopher Nolan gaf hem een rol in ‘Tenet’.

Scenarist met ervaring

‘Ballers’ staat te boek als een serie die de wereld van het American Football zeer waarheidsgetrouw weergeeft en daar zit Rashard Mendenhall, een van de scenarioschrijvers, voor iets tussen. Mendenhall was jarenlang speler in de NFL en kent het wereldje dus door en door. De man had naast de sport echter ook nog een andere ambitie: schrijver worden. Hij kreeg de kans om aan het scenario van de serie te werken en zijn toevoegingen zorgden ervoor dat het geheel nog realistischer werd.

Een serie boordevol cameo’s...

De makers van ‘Ballers’ wisten dat ze een realistische kijk op de NFL konden geven, maar ze wisten ook dat cameo's van echte NFL-atleten de serie naar een nog hoger niveau konden tillen. Er werd daarom zeer hard aan de mouw van Terrell Suggs, Victor Cruz, Ndamukong Suh getrokken en al deze spelers hebben gelukkig een cameo toegezegd. Daar bleef het overigens niet bij. De in de Verenigde Staten immer populaire basketballer Stephen Curry passeert ook de revue, net als de Amerikaanse sportjournalist Jay Glazer.

... ondanks tegenwerking van de NFL

Fans vonden het geweldig dat zoveel sporthelden een acte de presence deden, maar de NFL was daar zelf daar minder happig op. De organisatie probeerde naar verluidt te verhinderen dat de spelers naar de studio’s zouden afzakken, maar gelukkig wisten die daar wel raad mee.

Ontdek 'Ballers' vanaf 15 augustus op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top