5 nummers die Katy Perry schreef voor iemand anders

Muziek | Katy Perry's hit 'Roar' viert haar tiende verjaardag! Maar wist je dat de zangeres niet alleen nummers schreef voor haar eigen repertoire? Dit zijn hits van andere artiesten die Katy Perry zelf geschreven heeft. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black Widow - Iggy Azalea ft. Rita Ora

Dit nummer veroverde de radiostations en hitlijsten toen het in 2014 werd uitgebracht. Het was zelfs een van de hits die de Australische rapper Iggy Azalea beroemd maakten. Katy Perry schreef het nummer oorspronkelijk voor haar vierde studioalbum 'Prism', maar uiteindelijk besloot de zangeres 'Black Widow' toch weg te geven aan de rapper waarmee ze bevriend was geraakt. Iggy Azalea omschreef het nummer als mysterieus en legendarisch en heeft er volledig haar eigen draai aan gegeven. Voeg daar de samenwerking met Rita Ora aan toe en je krijgt de monsterhit die het was. 


Passenger - Britney Spears

Popprinsessen steunen elkaar! Dat bleek bijvoorbeeld toen Katy Perry het nummer 'Passenger' schreef voor Britney, waar ook Sia op te horen is. Oorspronkelijk had het nummer op Britneys vierde studioalbum, 'In the Zone', moeten prijken, maar uiteindelijk verscheen het op 'Britney Jean'. De zangeres maakte er nooit een geheim van dat ze grote fan was van Katy Perry en is trots op het nummer waar ze samen aan gewerkt hebben. Helemaal terecht!


I Do Not Hook Up - Kelly Clarkson

In 2009 had Kelly Clarkson de muziekwereld al opgeschud met haar onbetwiste hit 'Since U Been Gone'. De zangeres werkte aan haar vierde album, getiteld 'All I Ever Wanted', toen het team van Katy Perry haar niet één, maar twee creaties aanbood. Kelly Clarkson koos uiteindelijk voor 'I Do Not Hook Up', ongetwijfeld vanwege het rock'n'roll-geluid dat beter past bij de discografie van de ster. De hit is niet echt blijven plakken, maar heeft 15 jaar geleden toch even succes gehad.


That's More Like It - Selena Gomez and The Scene

De muzikale carrière van Selena Gomez begon niet als solo-act. Toen ze voor het eerst achter de microfoon kroop, was dat onder begeleiding van haar band The Scene. Het was in die periode, in 2011, dat ze een nummer van Katy Perry aan haar tracklist toevoegde. 'That's More Like It' zou oorspronkelijk op Katy's album 'Teenage Dream' verschijnen, maar werd uiteindelijk aan rijzende ster Selena gegeven. 


Get On Your Knees - Nicki Minaj ft. Ariane Grande

Is er een popster met wie Katy Perry niet heeft samengewerkt? Ook Nicki Minaj en Ariane Grande hebben al een nummer gezongen dat werd geschreven door Katy. 'Get On Your Knees' verscheen in 2014 op het derde studioalbum van de rapper, 'The Pinkprint'. Het is een nummer over vrouwelijke kracht, een onderwerp dat helemaal tot z'n recht komt bij Nicki en Ariana.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top