Gillian Anderson wordt 55 en heeft nog veel voor ons in petto

Series |

De Brits-Amerikaanse actrice Gillian Anderson viert op 9 augustus haar 55ste verjaardag. De vrouw die binnenkort de rol van seksuologe Jean Milburn zal hernemen in de briljante serie ‘Sex Education’, heeft al een reeks nieuwe projecten op stapel staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The X-Files’, ‘The Crown’ en ‘Hannibal’ zijn maar enkele van de vele hits waarin Gillian Anderson al verscheen. En de komende maanden en jaren zullen we nog veel meer zien van de vrouw die de Golden Globe won voor Beste Bijrol met ‘The Crown’, waarin ze de voormalige Britse premier Margaret Thatcher speelde. In september herneemt ze haar rol als Dr. Jean Milburn in ‘Sex Education’ op Netflix.


Western en Epstein

Het streamingplatform heeft aangekondigd dat het vierde en laatste seizoen van de hitserie in september uitkomt. Gillian Anderson is al een tijdje een vaste waarde op Netflix, en ze zal zich in de nabije toekomst nog laten opmerken met verschillende rollen.

Allereerst zal ze te zien zijn in ‘Scoop’, een film van Philip Martin die ons het dramatische verhaal achter de schermen vertelt van het televisie-interview met prins Andrew in 2019. De zoon van koningin Elizabeth II, betrokken bij de Epstein-affaire, probeert zijn imago op te poetsen door een interview te geven aan de BBC. Die poging draait echter uit op een ramp. Gillian Anderson zal journaliste Emily Maitlis spelen, terwijl Rufus Sewell prins Andrew vertolkt.

De actrice zit ook in de cast van een andere Netflix-serie, ‘The Abandons’. Ze zal een rijke en machtige matriarch uit Oregon spelen in een serie die families volgt in de jaren 1850, in een Amerika waar slavernij nog steeds wijdverbreid is. Ze speelt naast Lena Headey, bekend van haar rol als Cersei Lannister in ‘Game of Thrones’.

Tot slot zal Anderson in de bioscoop te zien zijn in ‘The Salt Path’, een film van Marianne Elliott waarin een getrouwd stel een slechte gezondheidsdiagnose krijgt en dakloos wordt na juridische problemen. Het is duidelijk: de nu 55-jarige actrice timmert meer dan ooit verder aan haar carrière en zal nog zeer regelmatig op het grote én kleine scherm te zien zijn.

Terwijl we wachten op het vierde seizoen, kan je de eerste drie seizoenen van 'Sex Education' nu ontdekken op Netflix. Het vierde seizoen verschijnt in de herfst. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top