De Jeugd van Tegenwoordig rapt op nieuwe album over moderne manieren en irritaties

Muziek |

Het vorige album dateert alweer van vijf jaar geleden, maar daar komt zeer binnenkort verandering in: op 11 augustus ligt ‘Moderne Manieren’, het achtste studioalbum van De Jeugd van Tegenwoordig, in de winkelrekken. Pickx blikt al eens vooruit naar wat je daarop mag verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Ze Is Pas Net Begonnen’ en ‘Goed Nieuws’, de vooruitgeschoven singles van die nieuwe plaat, zitten al sinds juni mee in high rotation op de radiostations. Ook in België doen die singles het goed. Het is vintage De Jeugd van Tegenwoordig: een leuke beat, handige rijmpjes, aanstekelijke refreintjes en grootstedelijke teksten. Met de nodige dosis zelfspot bovendien, ook dat is een handelsmerk geworden. Zo sloegen ze voor de videoclip van ‘Goed Nieuws’ de handen in elkaar met de mannen van Goldband, die andere knotsgekke Nederlandse feestband die evengoed als grote rivaal kan beschouwd worden. Het siert hen dat ze die bijkomende concurrentie net omarmen.

Willie Wartaal, Faberyayo, Vieze Fur en hun producer Bas Bron zijn ondertussen alle vier de kaap van 40 gepasseerd en in sommige gevallen ook vader geworden, maar ze blijven de vinger aan de pols houden en worden op geen enkel moment cynisch of hautain. Sinds ze bijna 20 jaar geleden doorbraken met ‘Watskeburt?’ zijn ze nochtans uitgegroeid tot een muzikaal begrip in de Lage Landen. Elke zomer opnieuw behoren ze bij de festivalfavorieten en doen ze tenten vollopen. Met hits als ‘Manon’, ‘Sterrenstof’ of ‘Get Spanish’ hebben ze alvast genoeg meezingers in de koffer om de boel elk moment te laten ontploffen.


Moderne Manieren

In 2018 verscheen het dubbelalbum ‘Luek = Anders’ en vorig jaar brachten ze het nummer ‘Naar de Maan’ uit, maar nu is er dus ‘Moderne Manieren’. Hun langverwachte nieuwe studioalbum kondigden ze zelf aan met de volgende woorden: “Nog altijd even geil, niet eens per se op een seksuele manier. Nieuwe inzichten. Oud zeer op nieuwe plekken. Moderne Manieren en Irritatie Technieken.”

Nieuw materiaal om te presenteren betekent natuurlijk ook reden genoeg om zoveel mogelijk concerten te spelen deze zomer en dit najaar. Gelegenheden te over om de Nederlandse band live aan het werk te zien in onze contreien. Misschien was je er vroeg bij en had je het geluk ze afgelopen weekend (zaterdag 5 augustus) al op de Lokerse Feesten bezig te kunnen zien (een viersterrenoptreden volgens de recensent van Het Nieuwsblad), indien niet zakken ze later dit jaar nog eens af naar ons voor optredens in de Ancienne Belgique te Brussel (3 december) en De Roma te Borgerhout (15 en 16 november). Alle shows zijn al uitverkocht trouwens, het bewijst eens te meer: De Jeugd is hot!

Pickx is deze zomer op verschillende festivals aanwezig. Lees hierover meer en kijk naar enkele optredens via deze pagina

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top