'Barbenheimer', Rock Werchter en afscheid van enkele sterren: dit was de maand juli

Muziek | De maand juli loopt op zijn laatste benen en wat was het een drukke afgelopen vier weken. Filmliefhebbers konden op een en dezelfde dag naar ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ gaan kijken, terwijl de muziekliefhebbers concerten van Harry Styles en The Weeknd konden bijwonen. We staan in dit artikel ook stil bij enkele opmerkelijke overlijdens. Dat van Sinead O’Conner, Jane Birkin, Tony Bennett en natuurlijk Martine Tanghe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barbenheimer

Zou 19 juli 2023 voortaan een belangrijke datum zijn in Hollywood? Op die dag werden de films ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ immers op de wereld losgelaten en zou naar het vierde grootste box-office openingsweekend ooit zijn toegewerkt. Barbie zou tijdens het openingsweekend 155 miljoen dollar hebben opgeleverd, terwijl Oppenheimer een aardige 80,5 miljoen dollar zou hebben weten binnenhalen. De twee films zijn tegenpolen van elkaar, maar werden door internetgebruikers samen ‘Barbenheimer’ genoemd. Heel wat fans beslisten ook om ze allebei in een en hetzelfde weekend te gaan bekijken.

'Barbie' en 'Oppenheimer' zijn momenteel in de bioscoop te bekijken.

Rock Werchter en Les Ardentes

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli ging Rock Werchter door, een van de grootste festivals van Vlaanderen. Het festival was elke dag uitverkocht en de organisatie ontving hierdoor dagelijks meer dan 88.000 festivalgangers. Er zakte meer dan 100 artiesten af naar Werchter, waaronder Rosalia, Christine and the Queens, Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Oscar and the Wolf, Tamino en Xinq.

Het festival verliep vlekkeloos, maar hier en daar was er toch gemor te horen. Dat kwam voornamelijk omdat de toegang tot The Barn (het tweede grootste podium) op een bepaald moment afgesloten moest worden (uit veiligheidsoverwegingen). Gelukkig had de organisatie extra schermen in huis om alle overige festivalgangers, die niet meer in The Barn konden, alsnog op hun wenken te bedienen.

Vlak na Rock Werchter was het de beurt aan de organisatie van Les Ardentes om de deuren naar hun festivalweide te openen. De organisatie had dit jaar een puike line-up samengesteld met namen zoals Kaaris, Omah Lay, Caballero & JeanJass, Le Juiice, Aya Nakamura & J.Balvin en Lous and the Yakuza.

We blijven nog even in de muziekwereld want halverwege de maand juli raakte bekend dat Niels Destadsbader als eerste Belg ooit een nummer 1-hit heeft gescoord in Suriname. Hij deed dat via het nummer ‘Liefs voor Later’ dat hij samen met Kenny B heeft opgenomen. De maand juli was ook dé maand waarin de muzikale karavaan van ‘Vlaanderen Muziekland’ door Vlaanderen is getrokken. Presentatoren Katja Retsin en Sverre Denis bezochten vorige maand acht Vlaamse steden en gemeenten waar zo’n zevental artiesten hun grootste hits konden brengen.

Taylor Swift breekt record

De Amerikaanse popsensatie Taylor Swift werd vorige maand overigens ook de artieste met de meeste nummer 1-albums op haar naam. Swift introduceerde eind vorig jaar haar allernieuwste album ‘Midnights’ en kwam begin juli ook met een herwerking van haar ‘Speak Now’-plaat uit 2010. Deze nieuwe versie kreeg de titel: ‘Speak Now’ (Taylor’s Version). Taylor Swift heeft in het verleden ook al herwerkingen van de albums ‘Fearless’ en ‘Red’ uitgebracht.

 

Einde tournee Harry Styles

Afgelopen maand werd ook een punt gezet achter de ‘Love on Tour’-tournee van Harry Styles. Deze wereldwijde tournee werd eind 2021 op gang getrapt en kwam eind juli tot zijn definitieve einde. Styles werkte ongeveer 170 concerten af. De allerlaatste show vond plaats in Italië, in de RFC Arena nabij Bologna. Tijdens die show waren zijn moeder en goede vriend James Corden ook van de partij. “De laatste twee jaar van mijn leven zijn een prachtig geschenk geweest. Ik vind het heel bijzonder om mijn tournee hier te mogen afsluiten", besloot Styles overigens nog.

Afscheid van Jane Birkin, Tony Bennett, Martine Tanghe en Sinead O’Connor

In de maand juli hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van enkele grote namen. De Brits-Franse zangeres en actrice Jane Birkin liet op 16 juli het leven en dat op 76-jarige leeftijd. Birkin is bekend van het nummer ‘Je t’aime, moi non plus’ dat ze samen met Serge Gainsbourg zong.

De legendarische Amerikaanse jazz-zanger Tony Bennett kwam op 16 juli te overlijden. Bennet heeft een enorm succesvolle carrère achter de rug waarin hij het podium deelde met Frank Sinatra en recent nog Lady Gaga. Hij werd 96 jaar. Op 23 juli raakte dan weer bekend dat voormalig VRT-nieuwsanker Martine Tanghe was heengegaan ten gevolge van kanker. Dit nieuws beroerde heel wat mensen in Vlaanderen, want Tanghe was een icoon uit de Vlaamse televisiewereld. Ze werd 67 jaar.

Enkele dagen later, op 26 juli, moesten we afscheid nemen van Sinead O’Conner. Deze Ierse singer-songwriter en politiek activiste is onder meer bekend omwille van de wereldhit ‘Nothing Compares 2 U’ en werd 56 jaar.

The Weeknd strijkt neer in Brussel

We eindigen tot slot met een terugblik op de concerten van The Weeknd. Deze Canadese singer-songwriter en popicoon stond op 11 en 12 juli in het Koning Boudewijnstadion en bokste er een enorme show in elkaar voor al zijn fans. Abel Tesfaye, dat is zijn echte naam, zette Brussel in vuur en vlam en had daar een setlist met 34 nummers voor bij.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top