Wie is Peggy Gou, de dj achter de zomerse clubhit ‘Nanana’?

Muziek |

Met ‘Nanana’ heeft Peggy Gou hét partynummer van deze zomer geschreven. Een joekel van een oorwurm, eenvoudig en effectief. Maar wie is die Peggy Gou en waar komt ze plots vandaan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De dancehit ‘Nanana’ is de voorbije weken niet van de radiostations weg te slaan en bereikt overal in de wereld topnoteringen in de hitparades, van Europa tot Azië, Oceanië en de VS. Het nummer klinkt nochtans zeer simpel en kinderlijk, maar na twee luisterbeurten krijg je het melodietje en het refrein niet meer uit je hoofd. De definitie van een oorwurm.

De pientere vrouw achter die hit is Peggy Gou, een dj met Zuid-Koreaanse roots, later gaan studeren in Londen en tegenwoordig residerend in Berlijn. Een echte kosmopolitische geest, zelf verre van eenvoudig en simpel. Ze is de dochter van een gelauwerde Zuid-Koreaanse journalist en werd opgevoed met een grote passie voor taal en muziek. Zo stuurden haar ouders haar op 14-jarige leeftijd richting Londen om er haar Engels op te vijzelen en al vanaf haar 8e genoot ze een piano-opleiding.

Op haar 18e besefte ze plots dat haar eigen passie in de modewereld lag, ze ging studeren aan de Londense College of Fashion en werkte als correspondent voor het wereldvermaarde modeblad Harper’s Bazaar. De piano had ze ondertussen ook ingeruild voor een account op Ableton Live, een bekend muziekprogramma waarmee je eigen composities maakt. Via een vriend die haar daarin aanporde, nam ze steeds vaker plaats achter de draaitafels en zo werd ze een resident in The Book Club, een hippe tent in East Londen, en later in het beruchte Berghain in het nog hippere Berlijn. Met een mix van acid house, Detroit techno, drum'n bass en grime kreeg ze steevast de hele vloer aan het dansen. Zelf noemt ze haar muziekstijl ‘K-house’.


Succesvolle ondernemer

2019 werd haar doorbraakjaar, dan kwam haar zesde EP ‘Moment’ uit, met daarop de single ‘Starry Night’, wat wereldwijd een clubhit werd en op diverse trendy compilatielijstjes belandde. ‘Nanana’ is dus niet de eerste grote hit van Peggy Gou. Anno 2023 combineert ze haar dj-werk met het runnen van een eigen modelabel (KIRIN, een samenwerking met Louis Vuitton), een eigen muzieklabel (Gudu Records) en een eigen festival (Pleasure Gardens in Londen). We schreven het al: allerminst een simpele vrouw. Influencer ook, mede dankzij haar Aziatische achterban bezit ze een Instagramaccount met ongeveer een miljoen volgers. De manier waarop ze zich kleedt voor haar dj-sets, vaak in designerkledij of met exclusieve accessoires, zorgt steevast voor navolging.

Met haar label Gudu Records wil ze voornamelijk vrouwen en Aziatische artiesten mee op weg helpen in de muziekindustrie. In interviews verhult de nu 32-jarige Peggy Gou (echte naam: Kim Min-Ji) niet dat ze gedreven wordt door een feministisch motief. Reden ook waarom ze enkele jaren geleden, net wanneer ze doorbrak, het contract verscheurde met haar toenmalige label Ninja Tune. Omdat ze zich niets wilde laten opdringen en een eigen koers wilde varen. Een riskante zet, want Ninja Tune is een van de meest invloedrijke instanties in de elektronische scene, maar het demonstreert haar eigenzinnige karakter.

En uiteindelijk draaide het allemaal dus goed uit. Met ‘Nanana’ heeft ze nu een dikke wereldhit te pakken. De soundtrack van de zomer van 2023, uitgebracht op haar eigen label: kassa kassa voor Peggy Gou!Voor meer Pickx-nieuws over de festivalzomer kan je hier terecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top