Dit wist je vast nog niet over 'The Parent Trap'

Films | Een klassieker onder de familiefilms, 'The Parent Trap', is 25 jaar oud! Om dat te vieren nam Pickx een kijkje achter de schermen naar een paar feiten waar jij vast nog niet van wist. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Scarlett Johansson kwam in aanmerking

Voordat Lindsay Lohan de rol van tweeling Hallie en Annie kreeg, kwamen Scarlett Johansson, Michelle Trachtenberg en Mara Wilson allemaal in aanmerking voor de rol. Net als 'Contact'-actrice Jena Malone, die de rol aangeboden kreeg maar drie keer afwees. Dit zou de eerste filmrol zijn voor Lohan, een jonge actrice die toen nog relatief onbekend was. "Mijn ouders gingen in die tijd uit elkaar en dat maakte het iets makkelijker voor me om deze personages te spelen. Ik begreep hen", vertelde ze aan People Magazine in 2020.

Twee actrices voor de prijs van één

Je hoort het goed hoor: Lindsay Lohan heeft geen tweelingzus en speelde wel degelijk beide meisjes. Om de jonge actrice in staat te stellen zich te verdubbelen, had de filmploeg een goed geolied systeem. Elke scène met de twee zussen werd twee keer gefilmd, waarbij Lindsay Lohan ofwel Hallie ofwel Annie speelde, tegenover een understudy die de tekst kende. Na de eerste opname kreeg de actrice een oortje zodat ze de dialoog kon horen die ze eerder had opgenomen in de rol van de andere tweelingzus.

De beroemde handdruk

Het is een van de meest iconische elementen van de film. In plaats van een choreograaf in te huren om Lohans kenmerkende handdruk te bedenken, ontwikkelden Simon Kunz, die Martin speelt, en Lohan het gebaar zelf. "De eerste keer dat Lindsay en ik elkaar ontmoetten, werkten we aan het idee van de handdruk", vertelde Kunz in 2018 aan Bustle. "Ik denk dat ik iets had gedaan tijdens de auditie, zonder Lindsay, waarbij ik een paar domme bewegingen deed. Ze vonden er een paar goed en toen hebben we daar in een paar uur tijd die handdruk van gemaakt."


73 takes

Een andere belangrijke scène in de film, die waarin Chessy zich realiseert dat Hallie eigenlijk Annie is, liet lang op zich wachten. Lisa Ann Walter, die Chessy speelt, vertelde later hoe deze scène haar deed twijfelen aan haar acteerkwaliteiten. "Ongeveer halverwege al die opnames gaven mensen me verschillende aanwijzingen en begonnen ze me te vragen om iets anders te doen. Ik begon te twijfelen aan wat ik aan het doen was en dacht: 'Oh, mijn God. Ik verpest alles. Misschien ben ik waardeloos, misschien ben ik een slechte actrice." Na maar liefst 73 takes en twee dagen, was de scène eindelijk ingeblikt en goedgekeurd. 

Geen koningin

Een scène die niet in de finale versie is opgenomen laat zien hoe Hallie door Martin, de butler, door Londen wordt gereden. Nadat ze hem smeekt om te stoppen bij Buckingham Palace, stemt Martin toe. Het jonge meisje ontmoet koningin Elizabeth II buiten het paleis. Maar het was niet de echte vorstin die zichzelf speelde, al was dat natuurlijk wel een leuke cameo geweest. Uiteindelijk werd de scène hoe dan ook uit de film geknipt. Elizabeth II en prins Philip woonden later wel de première van de film in Londen bij.

Ontdek 'The Parent Trap' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top