Deze artiesten moet je zeker zien op Esperanzah!

Muziek |

Een van de fijnste zomerfestivals in ons land -en een verborgen parel voor veel Vlamingen- vindt plaats in de abdij van Floreffe. Al voor de 21e keer het feeërieke decor voor Esperanzah!. Met ook dit jaar weer een mooie affiche in de aanbieding. Pickx kiest er voor jou enkele niet te missen optredens uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pomme

De Franse songschrijfster, zangeres en actrice Pomme is een jonge vrouw van vele talenten. Feminisme en engagement verpakt ze in zachte, melancholische melodieën. Op Francofolies in Spa maakte ze eerder al indruk en dat zal niet anders zijn wanneer ze zaterdag de menigte in Floreffe stil krijgt met haar zeemzoete stem. Wie iemand met het hart op de juiste plats wil zien en horen, mag deze afspraak niet missen.

B.B. Jacques

B.B. Jacques (Black Bird Jacques) zag zijn optreden tijdens Les Ardentes letterlijk in het water vallen. In de abdij van Floreffe krijgt de nieuwe ster aan het Parijse hiphopfirmament een herkansing. Daar zal hij zondag zijn tegelijkertijd kwetsbare en agressieve rapflows door het domein doen galmen. Rond zijn figuur hangt een waas van mysterie en zo houdt hij het zelf ook graag. Liever laat hij zijn teksten voor zich spreken. Vooral sinds hij deelnam aan het in Frankrijk en Wallonië populaire Netflix-programma ‘Nouvelle École’ is zijn ster rijzende. Op Esperanzah! komt hij zijn vorig jaar uitgebrachte album ‘New Blues, Old Wine’ voorstellen.

Blu Samu

De Portugees-Belgische Blu Samu combineert soul, hiphop en Braziliaanse folk tot een eigenzinnig geluid. Daarbij laveert ze tussen Frans, Engels en Nederlands. De Antwerpse stopte al op haar 18de met school en ging als jongvolwassen door een diep dal, maar dankzij een nieuwe start in Brussel kwam alles toch nog goed. Daar werd ze onder de vleugels genomen door het hiphopcollectief Le 77 en ook Zwangere Guy nam haar mee het podium op. Blu Samu zal op zaterdag zowel feestelijke vibes als dromerige melodieën op de festivalgangers loslaten.

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

Hoeft dit duo nog voorgesteld? Het Gentse partnerschap is eigenlijk ons land al ontgroeid en geniet bekendheid in het VK en de VS. Ze mogen dan ook gezien worden als een van de grootste namen op de affiche van deze editie van Esperanzah!. Charlotte en Bolis brengen een hoogst vermakelijke en uiterst dansbare mix van beats, humor en maatschappijkritische teksten. Dat hoor je allemaal op ‘Topical Dancer’, hun debuutalbum dat vorig jaar heel wat eindejaarslijstjes topte, en vrijdagavond ook live op het Jardin-podium.

Rokia Bamba

Op het sprookjesachtige Peupliers-podium, waar ook ander niet-muzikale spektakel worden aangeboden, kan je donderdagnacht deze leading lady van de Afrikaanse queerbeweging live aan het werk zien. De Brusselse dj Rokia Bamba vermengt house, techno, hiphop en Afrikaanse ritmes. Ze liet zich eerst opmerken op de vrije Brusselse radiostations, wat meteen ook meteen haar vrijgevochten geest demonstreert. Met haar geëngageerde dansmuziek is ze een ideale afsluiter voor de eerste festivaldag in Floreffe.

Verder op het programma stippen we graag deze namen aan: de coole Franse rock van La Femme, het tijdloze genie van Chilly Gonzales, de Brusselse rapsensatie Isha, reggaefenomeen Naâman en de bossa trap van Bianca Costa. Ontdek hier de hele programmatie van Esperanzah!, dat begint op 27 juli en eindigt op 30 juli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top