In deze films draait de vakantie uit op een nachtmerrie

Films | De zomervakantie staat synoniem voor rust, mooi weer en leuke tijden. Toch kan het ook altijd mis gaan… Pickx haalt vijf films naar voren waaruit blijkt dat het op vakantie toch soms heel erg kan mislopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Snakes on a Plane

In de zomervakantie nemen veel mensen het vliegtuig om naar een andere bestemming te trekken. Stel je voor dat je Hawaii verlaat om je reis op het Amerikaans continent voort te zetten, maar plots ontdek je nieuwe passagiers: slangen! Zij worden ingezet om getuige Sean Jones (Nathan Phillips) te vermoorden. Dit is het begin van de film 'Snakes on a plane'. Maar dat is echter niet alles.

De slangen worden agressiever door de feromonen in de Hawaiiaanse bloemenkransen die voor het opstijgen aan de passagiers worden gegeven. Een voor een worden de passagiers gedood door de slangen die zelfs in de cockpit terechtkomen. Agenten Neville Flynn (Samuel L. Jackson) en John Sanders (Julianna Margulies) zullen alles uit de kast moeten halen om de overlevenden in veiligheid te brengen.

'Snakes on a Plane' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Thelma & Louise

Ben je niet zo happig om het vliegtuig te nemen? Dan kan de wagen het ideale vervoersmiddel zijn voor een roadtrip, zoals dat ook het geval was bij Thelma (Geena Davis) en Louise (Susan Sarandon). De twee vrouwen willen er even tussenuit om hun dagdagelijkse problemen te vergeten en vertrekken daarom voor een weekend op de prachtige wegen van Arkansas.

Tijdens een tussenstop in een nachtclub probeert een man Thelma te verkrachten op een parkeerplaats. Louise komt ter plaatse en brengt hem om het leven. De twee slaan op de vlucht voor de politie en besluiten om naar Mexico door te reizen. Tijdens hun tocht ontmoeten ze een lifter, gespeeld door Brad Pitt. Deze film werd een ware cultfilm die je moet gezien hebben.

'Thelma & Louise’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Hangover

De vrienden van Doug (Justin Bartha) bezorgen hem een vrijgezellenfeest in Las Vegas. Leerkracht Phil Wenneck (Bradley Cooper), tandarts Stu Price (Ed Helms) en Dougs toekomstig schoonbroer Alan (Zach Galifianakis) plannen de trip.

Bij Caesars Palace gaan ze wat drinken op het dak van het hotel om de stad te bewonderen. Vanaf dan gaat het helemaal mis. De volgende ochtend worden ze wakker in een totaal verwoeste hotelkamer en ze weten niet wat er is gebeurd. Tot overmaat van ramp is Doug verdwenen. Alan, Phil en Stu, die zich niets herinneren, zullen er dan alles aan doen om hun vriend te vinden. Een tijger, een baby, Mike Tyson, een bruiloft… Ze lopen van de ene naar de andere verrassing als ze ontdekken wat ze die nacht hebben uitgespookt. Deze film groeide uit tot een klassieker in zijn genre.

Herbeleef 'The Hangover' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Jurassic Park

Naar een pretpark gaan behoort tot een van de favoriete activiteiten tijdens de zomervakantie. Gelukkig zijn er echter geen parken zoals Jurassic Park. Dit park op een eiland voor de kust van Costa Rica kwam tot stand dankzij John Hammond, die dinosaurussen weer tot leven bracht door middel van genetica. Voordat het park voor het publiek wordt geopend, komt een groep experts het inspecteren.

Alles gaat echter mis als er een storm over het eiland trekt. Als computerspecialist Dennis Nerdy dan ook nog eens de stroom uitschakelt zodat hij stalen van de dino’s kan doorverkopen aan een rivaliserend bedrijf, loopt alles in het honderd. De dinosaurussen kunnen zo uitbreken, waardoor de aanwezigen in een ware hel terechtkomen!

Verslind de 'Jurassic Park'-franchise ('Jurassic Park', 'The Lost World: Jurassic Park', 'Jurassic Park III', 'Jurassic World', 'Jurassic World: Fallen Kingdom') via de Proximus VOD-catalogus.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

In 2020 wordt de wereld getroffen door de pandemie van het coronavirus en is reizen een tijdje beperkt. In mei van hetzelfde jaar arriveerden mysterieuze dozen bij vrienden van de excentrieke miljardair Miles Bron. Die laatste heeft zijn vriendengroep uitgenodigd voor een weekend op een privé-eiland in Griekenland, waar hij zijn fictieve moord zal organiseren om de tijd ‘te doden’.

Onder de gasten vinden we Benoit Blanc, gespeeld door Daniel Craig, een beroemde privédetective. Andi (Janelle Monáe), voormalig partner van Bron, is ook aanwezig. Eenmaal op het eiland is de miljardair een beetje verbaasd om Blanc te zien, want hij heeft hem geen mysterieuze doos gestuurd. En de ‘nepmoord’ zal veranderen in een echte...

Bekijk ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top