Hiphop en cyclocross, de nieuwtjes op Streamz in augustus

Series | Wie in augustus op zoek is naar nieuw kijkvoer, zit bij Streamz gebeiteld. In augustus komt het streamingplatform opnieuw op de proppen met enkele nieuwe titels, van true crime in een Amerikaanse stad tot de afsluiter van een Vlaamse serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leopard Skin

De excentrieke serie ‘Leopard Skin’ begint in een strandhuis aan de Mexicaanse kust, waar bewoners Alba en Batty zich klaarmaken voor een gezellige avond. Tot ineens een groep criminelen binnenvalt. Hun grote diamantroof is net flink mislukt en ze hebben een plaats nodig om even onder te duiken, dus worden de twee dames gegijzeld. De gijzeling dreigt nog verder uit de hand te lopen wanneer blijkt dat Alba en Batty nog gasten verwachtten en hun eigen plannen hadden.

‘Leopard Skin’ is bedacht door Sebastian Gutierrez (‘Snakes on a Plane’), die zijn levenspartner Carla Gugino (‘Watchmen’) in de rol van Alba castte. Batty wordt dan weer vertolkt door Gaite Jansen, de Nederlandse actrice die wereldwijd naamsbekendheid verwierf dankzij haar rol in ‘Peaky Blinders’. Gugino en Jansen speelden eerder aan elkaars zijde in de serie ‘Jett’, eveneens bedacht door Gutierrez.

Ontdek 'Leopard Skin' vanaf 17 augustus op Streamz via Pickx!

Rap Sh!t

Twee opkomende jonge rapsters, Shawna en Mia, staan voor een belangrijke keuze. Kiezen ze ervoor om hun authentieke zelf te blijven, of buigen ze zich naar de wil van de hiphopindustrie om nog veel sneller groot te worden? Het is het vraagstuk in het tweede seizoen van ‘Rap Sh!t’, de HBO-serie van Issa Rae (‘Insecure’).

Die baseerde zich op het verhaal van het duo City Girls (de twee dames zijn vermeld als producent van ‘Rap Sh!t’), dat aan het einde van het vorige decennium een snelle opgang maakte in de rapwereld. Met hun verhaal als springplank toont de maakster met welke moeilijkheden vrouwen in de hiphopwereld nog steeds geconfronteerd worden. Ook Megan Thee Stallion en Cardi B waren een inspiratie voor de serie, die voor alle duidelijkheid wel een fictief verhaal vertelt.

Ontdek het tweede seizoen van 'Rap Sh!t' vanaf 11 augustus op Streamz via Pickx! 

De zonen van Van As – De cross

Na vijf seizoenen ‘De zonen van Van As’ op VTM, moest de vervolgfilm ‘De zonen van Van As – De cross’ in 2022 gelden als de afsluiter van het verhaal van Frans (Jaak Van Assche) en zijn familiebedrijf. Het verhaal werd geschreven voor Dirk Thys en Johan Heselmans (die ook de serie schreef) en geregisseerd door Thomas De Cock (die ook 23 afleveringen regisseerde).

In deze vervolgfilm geeft de intussen hoogbejaarde Frans het familiebedrijf Grond- en afbraakwerken Van As NV definitief uit handen aan zijn kleindochter Linde (Rilke Eyckermans) en haar man Dirk (Ben Segers). Zij worden hoofdsponsor van een cyclocrosswedstrijd, maar dan gooit een brand roet in het eten. Frans denkt dat een jaloerse concurrent verantwoordelijk is, dus hijst hij zich uit zijn comfortabele zetel om vergelding te zoeken.

Ontdek 'De zonen van Van As – De cross' vanaf 10 augustus op Streamz via Pickx!

The Real Murders of Atlanta

De Amerikaanse stad Atlanta is een broeihaard voor muziek, entertainment en tech. Van de bloeiende opkomende buurten en de armere wijken waar hiphop de enige uitweg is tot de weelderige rijkdom van de nieuwe rijken, iedereen is er vertegenwoordigd. En in alle lagen van de bevolking gebeuren vreselijke moorden.

True crimeserie ‘The Real Murders of Atlanta’ werpt in elke aflevering een uur lang een blik op één van die schokkende moorden. Van een rapper die bij klaarlichte dag op straat werd gedood tot het doodschieten van een rechter, van een student die gefolterd wordt tot een miljonair die in zijn landhuis dood gevonden wordt: elke misdaad die door de serie uitgepluisd wordt is verrassend, schrikwekkend en fascinerend.

Ontdek 'The Real Murders of Atlanta' vanaf 3 augustus op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top