'Barbie' gezien? In deze films spelen poppen ook een hoofdrol

Films | Sinds kort kan je in de bioscoop naar ‘Barbie’ gaan kijken. In deze prent kijken we naar de wereld door de ogen van speelgoedfiguren Barbie en Ken. ‘Barbie’ is echter lang niet de enige film waarin poppen de hoofdrol spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Saw

In ‘Saw’ zien we hoe twee wildvreemde mannen wakker worden in een oude en vuile badkamer. Ze kennen elkaar niet, maar merken op dat ze vastgeketend zijn en niet zomaar kunnen wegkomen. Tussen de twee mannen ligt een levenloos lichaam met een geweer en een taperecorder in de hand. Het duurt niet lang vooraleer de mannen ontdekken dat ze slachtoffer zijn geworden van ‘Jigsaw’ (Tobin Bell): een gestoorde seriemoordenaar.

Jigsaw maakt gebruik van een handgemaakte pop (Billy) om zijn boodschappen over te maken aan zijn slachtoffers. De seriemoordenaar had, nog voordat hij aan het moorden sloeg, een soortgelijk model gemaakt voor zijn toen nog ongeboren kind. De nieuwe versie van Billy heeft echter een heel ander doel...

Ontdek ‘Saw’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Coraline

Coraline is een jong meisje dat zopas met haar ouders is verhuisd naar een oud huis. Ze verveelt zich te pletter in de nieuwe woonst, maar ontdekt plots een doorgang naar een andere wereld. In deze wereld treft ze een geïdealiseerde versie van haar eigen leven aan, inclusief liefdevolle ouders en al haar dromen die in vervulling zijn gegaan. Er schuilt echter wel een addertje onder het gras: de wezens in deze wereld willen iets in ruil… De personages die in de andere wereld leven, hebben knopen als ogen. Hierdoor ogen bijna ze als speelgoedpoppen. De knopen staan echter symbool voor iets helemaal anders…

Toy Story

Speelgoedcowboy Woody is sinds jaar en dag het favoriete speeltje van Andy. Op een dag krijgt die echter een spiksplinternieuwe pop cadeau waar hij in de wolken mee is: Buzz Lightyear. Andy verkiest de nieuwe pop boven Woody en dat zet kwaad bloed bij de pluchen cowboy. Hierdoor komt het tot een schermutseling tussen beide poppen en valt Buzz Lightyear uit het raam.

'Toy Story’ was de eerste langspeelfilm van Pixar en tevens ook de allereerste volledig computergeanimeerde prent ter wereld. De allereerste ‘Toy Story’-film kwam uit in 1995, maar intussen zijn er al vier films van de Disney-franchise verschenen, een film over Buzz Lightyear, computerspellen en een animatiereeks. We kunnen dus met een gerust hart zeggen dat de speelgoedpoppen uit ‘Toy Story’ razend populair zijn.

Ontdek alle 'Toy Story'-films op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Child’s Play

Seriemoordenaar Charles Lee Ray (Brad Dourif) raakt dodelijk gewond tijdens een interventie door de politie. Hij gebruikt een voodoo-spreuk om zijn ziel in een pop te verplaatsen (Chucky), en deze pop wordt later het cadeau voor het jongetje Andy Barclay (Alex Vincent). De seriemoordenaar begint als pop andere mensen te vermoorden en wil komaf maken met zijn bestaan als speelgoed. Hiervoor richt hij zich tot Andy…

‘Child’s Play’ deed het niet onaardig aan de kassa. Het idee dat een pop bezeten kon zijn met een de ziel van een seriemoordenaar sloeg aan en de film maakte de weg vrij voor enkele opmerkelijke vervolgprenten en -series.

'Child's Play' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

M3GAN

In deze film zien we hoe robotica-experte Gemma (Allison Williams) het hoederecht krijgt over haar 8-jarige nichtje Cady (Violet McGraw). Gemma kan carrière maken en probeert daarom een van haar robotachtige prototypes, M3GAN, te programmeren zodat die de zorg van Cady op zich kan nemen. Het plan lijkt aanvankelijk te lukken, maar plots toont M3GAN enkele eigenaardige trekjes…

Deze film van Gerard Johnstone werd goed onthaald. Critici konden de doordachte grappen in de prent wel smaken, maar vonden dat er een nieuw licht geschenen werd op het thema ‘artificiële intelligentie’.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top