Deze meesterwerken van Christopher Nolan gingen ‘Oppenheimer’ (VOD) voor

Films | Christopher Nolan is een van de meest vooraanstaande filmmakers van zijn generatie. Of het nu gaat om zijn meeslepende thrillers of zijn 'Batman'-trilogie: hij weet zijn publiek altijd sprakeloos achter te laten. vanaf vandaag is zijn nieuwe film 'Oppenheimer' terug te vinden in de VOD-catalogus van Proximus. De kans voor Pickx om terug te blikken op 5 van zijn beste films tot nu toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Dark Knight

Christopher Nolan maakte grote sier met de Batman-trilogie. ‘Batman Begins’ was een zeer goede start met een creatief verhaal over de superheld. Maar het was de tweede film, ‘The Dark Knight’, die tot op heden wordt aanzien als de beste Batman-film ooit. Het enorme succes is natuurlijk te danken aan de indrukwekkende vertolking van Batman door Christian Bale. Nog iconischer is echter de rol van wijlen Heath Ledger als The Joker. Hij belichaamt op meesterlijke wijze de eeuwige vijand van Batman en zorgt voor een bijna ongeziene acteerprestatie. Zo goed zelfs dat diens personage, dat zich voordoet als het perfecte alter ego van Batman, net zo wordt aanbeden door het publiek.

Tenet

Regisseur Christopher Nolan zou 15 jaar nodig hebben gehad om zijn ideeën voor 'Tenet' te ontwikkelen, voordat hij in 2014 begon met het schrijven van het scenario. Vijf jaar later nam John David Washington (‘BlacKkKlansman’) de rol van een anonieme agent van de CIA op zich. Hij wordt op missie gestuurd door een mysterieuze overheidsorganisatie. Klein detail: deze laat hem zien hoe hij tijd kan beheersen. Hij zal worden vergezeld door een mysterieus personage (Robert Pattinson) om hem te begeleiden op deze reizen door de tijd. Christopher Nolan weet als geen ander een actiefilm te maken waar je weken na het kijken nog wakker van ligt. 'Tenet' is daarop geen uitzondering.

Interstellar

In deze sciencefictionfilm volgt men een team van astronauten die op zoek gaan naar een nieuwe bewoonbare planeet om het voortbestaan van de mensheid te verzekeren. Verschillende planeten zijn veelbelovend, maar ze zullen de gevaren van ruimte en tijd moeten trotseren. Naast wetenschappelijke vragen raakt de film heel wat andere tere punten aan zoals de menselijke psyche en het overlevingsinstinct van de mens. De verhaallijn zorgt dan ook voor een emotionele rollercoaster. Boeiend en intrigerend. Sommige elementen van het verhaal, vooral het einde, lijken ver verwijderd van de werkelijkheid. Maar in feite zijn ze gebaseerd op de theorieën van astrofysicus en Nobelprijswinnaar Kip Thorne. Laatstgenoemde schreef zelfs een boek om de wetenschappelijke context van de film toe te lichten.

Dunkirk

'Dunkirk' neemt ons mee naar mei 1940, toen de Duitsers Frankrijk binnenvielen en de geallieerde troepen omsingelden op de stranden van deze stad in Noord-Frankrijk. De 400.000 soldaten zaten vast en wachtten op evacuatie, door de lucht of over zee, en werden aangevallen door de Duitsers. De cast bestaat uit kleppers als Harry Styles en Tom Hardy. Toch focust Nolan hier niet op de acteurs of de dialogen. De film heeft een geweldige cinematografie en de meeslepende muziek trekt je helemaal mee in het verhaal. Niet voor niets kreeg Nolan de Oscar voor beste geluidsmontage. Een oorlogsfilm zoals we die zelden hebben gezien.

Inception

Nolan had in 2002 het idee voor een thriller over ‘stelers van dromen’. Hij had toen het gevoel dat hij meer ervaring als regisseur nodig had om deze film te maken. Hij liet het scenario daarom zeven jaar in de koelkast liggen. Na 'The Dark Knight' voelde Nolan zich wél klaar en de studio's vertrouwden hem genoeg om hem het budget te geven dat hij nodig had. Ze hebben er zeker geen spijt van gehad... 'Inception' kwam in 2010 in de bioscopen en werd meteen een enorm succes. De film vertelt hoe Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en zijn team van "extractors" diep in de dromen van Robert Fischer (Cillian Murphy) duiken om een idee in hem te planten. Van de acht Oscar-nominaties heeft 'Inception' vier beeldjes gewonnen. Volgens de online databank IMDb is het meesterwerk van Nolan de 13e beste film ooit gemaakt.

Oppenheimer

Deze prent van 3 uur is een biopic over Julius Robert Oppenheimer, de man die tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste atoombom ontwikkelde. De film onderzoekt alle kanten van de psyche van het titelpersonage, vertolkt door Cillian Murphy. Met ook nog eens Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt en Florence Pugh mogen we spreken van een echte sterrencast.

‘Oppenheimer’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus
Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top