Deze komische rollen kleurden het begin van Tom Hanks filmcarrière

Films | Donderdagmiddag kan je op Play7 naar ‘Joe vs the Volcano’ kijken. In deze prent zien we hoe Tom Hanks een luchtige rol speelt en zijn personage halsoverkop verliefd wordt. Klinkt dat bekend in de oren? Dat komt omdat de Amerikaanse acteur in het begin van zijn carrière heel wat soortgelijke rollen heeft gespeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Joe vs the Volcano’ is een komische film uit 1990 met Tom Hanks en Meg Ryan in de hoofdrollen. De film vertelt het verhaal van Joe (Tom Hanks): een jongeman die op een dag te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is. Joe krijgt kort na deze vaststelling een aanbod van een rijke miljonair. Die vraagt aan hem om - tegen een flinke vergoeding - in een vulkaan te springen. Hij gaat op het aanbod in en reist af naar de vulkaan. Tijdens deze reis ontmoet hij Patricia Graynamore (Meg Ryan) en wordt hij verliefd.

Bekijk ‘Joe vs the Volcano’ op donderdag 13 juli om 14u50 op Play7 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.  

Splash (1984)

Alan Bauer (Tom Hanks) is een jonge Amerikaanse ondernemer die samen met zijn broer het fruit- en groenteverwerkingsbedrijf van zijn familie heeft overgenomen. Hij is single en denkt vaak terug aan een ongeluk uit zijn kindertijd waarbij hij van de verdrinkingsdood is gered door een zeemeermin (Daryl Hannah). Op een dag bezoekt hij de plaats waar zijn leven is gered door dit mysterieuze wezen en wordt hij opnieuw door haar uit het water gered. De zeemeermin heeft deze keer ook zijn portefeuille gevonden en besluit Alan te volgen naar New York City.

Big (1988)

Josh is een dertienjarig Amerikaans jongetje met een wens. Hij wil zo snel mogelijk groter worden, want dat zou al zijn tienerproblemen oplossen. Hij spreekt deze wens uit op een kermisattractie en de volgende dag wordt Josh wakker in het lichaam van een volwassen man (Tom Hanks). Hij moet zich nog als een volwassene leren gedragen, maar eenmaal dat is gelukt gaat hij op zoek naar een baan en wordt hij ook verliefd... 

Turner & Hooch (1989)

 De Amerikaanse politie-inspecteur Scott Turner (Tom Hanks) heeft het helemaal gehad met zijn saaie baan. Hij wil meer actie en heeft daarom een overplaatsing naar de grote stad aangevraagd. Enkele dagen voordat die van kracht gaat, wordt een bekend figuur uit zijn gemeenschap vermoord. Turner gooit zich op het onderzoek, maar ontfermt zich ook over de hond van de overledene: Hooch. Dankzij Hooch leert Turner Emily (Mare Winningham) kennen: een nieuwe vrouwelijke dierenarts uit de buurt.

You’ve Got Mail (1998)

Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) zitten beiden in de boekenindustrie. Zij runt een klein en gezellig boekenwinkeltje, terwijl hij een grote keten van boekenwinkels beheert die vlak bij Kelly's boekenwinkel een nieuw filiaal opent. Kelly kan Joe niet uitstaan, maar kan haar frustraties gelukkig op het internet kwijt. Daar heeft ze immers een hartelijke pennenvriend leren kennen met wie het zeer goed klikt. Die pennenvriend blijkt in het echt Joe te zijn...

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top