Ice Spice is het nieuwste rapfenomeen op Les Ardentes

Muziek | Voor zijn 17e editie verwelkomt het festival Les Ardentes van 6 tot 9 juli enkele grote namen uit de internationale rapscene. Eén van de markantste genodigden is Ice Spice, een rijzende ster in de Amerikaanse drill rap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste jaren tekent zich steeds meer een vervrouwelijking af in de rapscene met Nicki Minaj, Lil' Kim en Cardi B als grootste exponenten. Isis Gaston, die we ondertussen beter kennen als Ice Spice, droomde al van jongs af aan om deze illustere voorgangers op te mogen volgen. Al op zevenjarige leeftijd maakte ze gedichten en schreef ze freestyle raps. "Ik was betoverd toen ik Nicki Minaj voor het eerst zag rappen", vertelde ze later in een interview met XXL Mag.

Dankzij haar talent en doorzettingsvermogen brak ze medio 2022 door met het nummer 'Munch (Feelin' U)', wat voor The New York Times en Billboard aanleiding was om haar "de nieuwe rapprinses" te noemen. Dit jaar wist ze de top 5 van de Billboard Hot 100 te bereiken dankzij 'Gangsta Boo', een samenwerking met Lil Tjay, en de single 'Boy's a Liar Pt.2', een samenwerking met PinkPantheress. Als kers op de taart mocht ze in de videoclip 'Princess Diana' met haar jeugdidool Nicki Minaj schitteren. Sinds 27 mei is ze ook te zien in een remix van 'Karma' met Taylor Swift. Naar verluidt tekende die laatste met plezier voor een samenwerking met Ice Spice.Al lang voor ze doorbrak als rapper, had ze een invloedrijke aanwezigheid op sociale media. Toch is het dankzij de traditionele kanalen, meer bepaald dankzij Drake en zijn Sirius XM-zender, dat ze in 2022 hoge ogen gooide met haar nummer 'Munch'. Nadat Drake haar hit airplay gaf, ging 'Munch' viraal op Tiktok en Twitter. Dit resulteerde een maand later in een mooi contract met platenfirma's 10K Projects en Capitol Records. Sindsdien gaat haar carrière alleen maar in stijgende lijn.Wie haar nummers beluistert, merkt al gauw dat er een oude ziel in haar schuilt. Ice Spice kreeg de straatcultuur letterlijk met de paplepel mee: ze groeide op in de New Yorkse wijk Bronx en zag hoe haar vader zelf een rapcarrière ambieerde. Bovendien stimuleerde haar vader haar ook om zelf creatief te zijn. Zo vroeg hij al sinds de kleuterschool aan de kleine Isis om haar dag in freestyle rapvorm te vertellen. Daarna vergezelde ze hem in de opnamestudio en groeide ze op met het luisteren naar Jay-Z, 50 cent en Wu-Tang Clan.

Ice Spice weet haar emoties om te zetten in een meeslepende flow en boort vaak dezelfde thema's aan, namelijk zelfvertrouwen, feminisme en seks. Op dit moment heeft ze één EP, getiteld 'Like...?' en twaalf singles uitgebracht. Haar eerste album bij Capitol Records moet nog uitkomen.

Kom deze zaterdag 8 juli om 16u40 naar het Phoenix-podium op Les Ardentes en ontdek haar unieke rapstijl!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top