Aya Nakamura, Booba, Kendrick Lamar... Les Ardentes belooft muzikaal geweld dit jaar!

Les Ardentes | Les Ardentes begint deze donderdag met enkele uitzonderlijke urban artiesten. Het festival biedt een zeer breed gamma aan optredens, dus helpt Pickx je kiezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een recordaantal bezoekers in 2022 is het Luikse stadsfestival Les Ardentes van donderdag 6 tot en met zondag 9 juli terug in Rocourt met een goed gevulde line-up waarin je diverse grote namen uit de rap- en hiphopcultuur kan vinden. De organisatoren verwachten maar liefst 65.000 festivalgangers per dag, waarvan 26.500 kampeerders. Of je nu een liefhebber bent van Amerikaanse, Franse of zelfs Spaanse rap, je zal op je wenken worden bediend met de komst aan van onder meer Kendrick Lamar, Travis Scott, Booba, DJ Snake, Playboi Carti, Aya Nakamura, Metro Boomin en Kaaris. We overlopen een paar opmerkelijke namen.

Aya Nakamura

Deze Franse ster maakt momenteel het mooie weer op Afro Nation in Portugal en zal dus goed voorbereid op het podium van Les Ardentes beginnen. In januari presenteerde ze haar nieuwe en vierde album 'DNK', drie jaar na haar album 'Aya', en fans wachten vol ongeduld op haar optreden op het podium van Les Ardentes op donderdag 6 juli.

Dezelfde dag kan het publiek nog genieten van een optreden van Kendrick Lamar, gevolgd door Alonzo & Hamza. Dit Brusselse duo bracht in 2019 het album 'Paradise' uit, een samenwerking met Aya Nakamura waar onder meer het nummer 'Dale x Love Therapy' uitkwam. Wie weet treedt het duo wel met Nakamura op!Caballero & JeanJass

Moeten we dit Belgische duo nog voorstellen? Ze brengen al enkele jaren verschillende pareltjes van nummers, zoals het in 2016 uitgebrachte 'Bruxelles arrive' (samen met Romeo Elvis). In datzelfde jaar brachten ze het eerste deel van hun inmiddels beroemde trilogie 'Double Hélice' uit. 

Dit jaar werden hun fans extreem verwend met de webreeks 'High et Fines Herbes' die inmiddels aan het vierde seizoen toe is. Als kers op de taart kregen we ook een album van het duo. Op vrijdag 7 juli staan ze op het podium van Les Ardentes in het goede gezelschap van Travis Scott, SCH en Kaaris.J Balvin

'The Prince of Reggaeton' is geen kleine vis, dat bewijst zijn palmares. Hij heeft onder meer samengewerkt met groten der aarde zoals Bad Bunny, Cardi B, Rosalía, Beyoncé, Dua Lipa, enzovoort. J Balvin brak finaal door in 2017 met 'Mi gente', dat 3 miljard views op YouTube wist te vergaren.

Daarna bracht hij pareltjes uit zoals 'I Like It' met Cardi B en Bad Bunny. Vervolgens reeg hij een lange reeks hits aan elkaar, waaronder het recente 'In Da Getto' met Skrillex. De Colombiaan zal het beste van zichzelf geven tijdens zijn optreden op zaterdag 8 juli. Daarnaast kan je ook Playboi Carti en Rema bewonderen.Central Cee

Op zondag kunnen festivalgangers Central Cee op het podium aanschouwen. Hij geldt momenteel als de populairste rapper in het Verenigd Koninkrijk. 

Zijn freestyle voor 'LA Leakers' is al meer dan 3 miljoen keer bekeken, en maakt grote kans om evenveel succes te hebben als zijn hitsingle 'Doja'. Tot op heden heeft 'Doja' meer dan 180 miljoen streams en meer dan 70 miljoen views gekregen.Booba

De line-up van Les Ardentes zou niet volledig kunnen zijn zonder Booba. Hij wordt beschouwd als een van de grootste namen in de Franse rapscene en zal voor de derde keer aantreden op het Luikse festivalpodium. Het festival wordt afgesloten door DJ Snake, die overigens geen onbekende is voor Booba: in 2017 deelden ze eenzelfde podium op Les Ardentes. Je mag dus wel zeggen dat het festival in stijl eindigt!
Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top