De mooiste rollen van Jennifer Lawrence

Films | In de VOD-catalogus van Pickx vind je nu de nieuwste komedie met Jennifer Lawrence terug: 'No Hard Feelings'. Voor de gelegenheid grasduinen we in het verleden van de Amerikaanse actrice door enkele van haar beste rollen uit te lichten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Silver Linings Playbook

In 'Silver Linings Playbook' van regisseur David O. Russell speelt Bradley Cooper Pat Solitano, een man die aan een depressie lijdt en na een aantal jaren in een psychiatrisch ziekenhuis weer bij zijn ouders gaat wonen. Terwijl hij alles is kwijtgeraakt - zijn vrouw, zijn baan en zijn huis – begint hij aan een nieuw leven mede dankzij de steun van Tiffany, gespeeld door Jennifer Lawrence.

In 2012 was deze film de eerste sinds 30 jaar die een nominatie had in de zeven grote categorieën van de Oscars. Jennifer Lawrence speelt Tiffany met een zelfverzekerdheid en een intensiteit die haar leeftijd te boven gaat. Lawrence was 21 jaar op het moment van filmen. Het is waarschijnlijk haar beste vertolking tot nu toe, en ze won er de Oscar voor Beste Actrice mee.

'Silver Linings Playbook' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box.


Winter's Bone

Met deze rol wist Jennifer Lawrence haar enorme talent als actrice te laten zien. Het is tot op heden ontegensprekelijk een van haar beste films. Ze speelt er Ree Dolly, een 17-jarig meisje dat worstelt om te overleven op het platteland van de Ozarks. Lawrence weet een ongelooflijk duister en ongelukkig personage te doordrenken met haar stralende menselijkheid.

Een zware taak, want minder getalenteerde actrices zouden de verschrikkelijke gebeurtenissen die Ree meemaakt minder goed tot uiting kunnen laten brengen waardoor ze hun doel missen. Haar indrukwekkende prestatie werd ook opgemerkt en ze ontving haar eerste van drie Oscarnominaties voor Beste Actrice. Ze was met haar 20 jaar op dat moment de op een jongste actrice die dit wist te bereiken.American Hustle

Na 'Silver Linings Playbook' is dit de tweede samenwerking tussen Jennifer Lawrence en Bradley Cooper op het grote scherm. ‘American Hustle’ gaat over twee oplichters die gedwongen worden samen te werken met een FBI-agent om in de maffia van New Jersey te infiltreren en corrupte politici in kaart te brengen. Jennifer Lawrence vindt hier ook regisseur David O. Russell terug. Met Rosalyn Rosenfeld vervolgt Lawrence haar reeks succesvolle portretten van sterke vrouwen. Rosalyn is de manipulatieve echtgenote van oplichter Irving Rosenfeld, gespeeld door Christian Bale. In 2013 werd ze genomineerd voor een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol.


Causeway

'Causeway' is de eerste film van Jennifer Lawrence's productiemaatschappij Excellent Cadaver. Deze succesvolle eerste film vertelt het verhaal van Lynsey, een Amerikaanse soldate die werd gedwongen terug te keren uit Afghanistan nadat ze hersenschade opliep door de explosie van een geïmproviseerd explosief. Terwijl Lynsey worstelt om zich aan te passen aan het burgerleven en de gezinssituatie onder druk komt te staan, ontmoet ze een sympathieke monteur (Brian Tyree Henry) die zijn eigen trauma moet verwerken.

De passage van Lawrence in 'Causeway' is zeker een van haar meest subtiele, en ook een van haar meest indrukwekkende vertolkingen. Terwijl het personage worstelt met haar revalidatie en leert leven met gruwelijke herinneringen, bewijst ze eens te meer dat ze net zoveel kan zeggen door haar stilte als wanneer ze uit volle borst schreeuwt.The Hunger Games

Het was ongetwijfeld haar rol als Katniss Everdeen in 'The Hunger Games' die haar naar het toppunt van de roem bracht. Katniss vecht in een speciale wereld voor gerechtigdheid, neemt het op tegen een autoritaire regering en weet de meest uitzichtloze situaties te overleven. Katniss haar karakter geeft een doorslaggevend pigment aan de film, maar het is ook dankzij de energie die Jennifer Lawrence meegeeft dat de films zo een groot succes worden. Na deze rol zou de actrice de successen aaneenrijgen en tal van prijzen winnen.

Ontdek ‘The Hunger Games’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Jennifer Lawrence is ook te zien in ‘No Hard Feelings’, nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogusLees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top