Herbeleef Rock Werchter 2023 via Pickx VOD

Rock Werchter | Rock Werchter 2023 zit er alweer op. Er werd vier dagen gedanst, gezongen en gefeest en nu is alweer uitkijken naar de volgende editie. Kon je er dit jaar niet bij zijn? Geen nood, want via Pickx VOD kan je je alsnog op een van de beste festivalweides van Vlaanderen wanen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oscar and the Wolf

Oscar and the Wolf keerde voor de vierde keer in zijn bestaan terug naar Rock Werchter, maar kreeg dit jaar een prominente plaats op de Main Stage. Volgens frontman Max Colombie speelde de band hierdoor voor het grootste aantal festivalgangers ooit. Dit feit moest kracht bijgezet worden en daarom besloot Oscar and the Wolf om hun optreden af te trappen met de zeer opzwepende nummers ‘Warrior’ en ‘The Game’.

Eenmaal de toon was gezet, werd het tijd om andere pareltjes uit het oeuvre van de band op te vissen. ‘Donnie’s Dream’, ‘Nostalgic Bitch’, ‘Princes’, ‘Undress’ en ‘Joaquim’ en ‘Fever’ brachten het publiek naar de zevende hemel en maakte van het optreden een performance om nooit meer te vergeten.

Herbeleef het optreden van Oscar and the Wolf op Rock Werchter via deze link.

The 1975

Het was even schrikken toen The 1975 aan zijn passage op Rock Werchter begon. Matty Healy, de frontman van de band, verscheen op het podium alsof hij de vorige nacht te diep in het glas had gekeken en nog steeds niet uitgekaterd was. Gelukkig bleken de zorgen onterecht te zijn, want eenmaal de band begon met spelen kwam Healy in zijn element en pakte hij de weide van Werchter helemaal in. Healy en co deden dat onder andere met ‘About You’, ‘I’m In Love With You’, ‘People’ en ‘The Ballad Between Me and My Brain’. Dat laatste nummer brengt The 1975 overigens niet zo heel vaak live.

Herbeleef het optreden van The 1975 op Rock Werchter via deze link.

Editors

Fans van Editors moesten dit jaar naar The Barn afzakken om hun favoriete band te horen spelen op Rock Werchter. Daar werd meteen stevig van leer getrokken dankzij het nummer ‘Strange Intimacy'. De mayonaise pakte meteen en dus werd enkele nummers later ‘Racing Rats’ op het publiek losgelaten, gevolgd door ‘Karma Climb’ en ‘Munich’. Bij ‘Oceans of Light’ viel het publiek even stil, maar daarna was het opnieuw knallen dankzij ‘Violence’ en ‘Killer’. ‘No Sound but the Wind’ betekende eigenlijk het einde van het concert, maar de frontman had helemaal op het einde nog een verrassing in petto: 'Papillon'.

Herbeleef het optreden van Editors op Rock Werchter via deze link.

Ben Howard

Deze Britse singer-songwriter brak in 2011 wereldwijd door met zijn debuutalbum ‘Every Kingdom’. Een fijn staaltje vakmanschap, gesymboliseerd door de radiohits ‘Keep Your Head Up’, ‘Only Love’ en ‘Old Pine’. De innemende, warme stem van Howard begeleid door spaarzaam gitaarwerk, samengebald in zoete refreinen. Met zijn tweede album ‘I Forget Where We Were’ dompelde Ben Howard zichzelf onder in een meer donker en fragiel universum. Het leverde nog enkele pareltjes van songs op, denk maar aan het prachtige, feeërieke ‘Conrad’ of ‘I Forget Where We Were’.

Maar na dat mondiale succes bleek de Londenaar een koppigere artiest dan velen hadden vermoed. Hij distantieerde zich steeds meer van de popwereld en ging aan het experimenteren met elektronica en het anders tunen van zijn gitaar. De radiovriendelijke melodieën moesten baan ruimen voor complexere songstructuren. Ook live bleven veel fans van het eerste uur daardoor op hun honger zitten, er werd een nieuw publiek aangeboord.

Met zijn nieuwe album ‘Is It?’, dat begin dit jaar uitkwam, keerde hij voorzichtig terug naar de begindagen, die van de dromerige folkrock, maar dan vermengd met de atmosferische elektronica waar hij zo van gaan houden is. Zoals te horen op de single ‘Couldn’t Make It Up’. Een prachtige live versie van die nieuwe single viel ook te horen tijdens zijn concert in The Barn. Daar bracht Ben Howard een mix van zijn nieuw en ouder werk. Onder andere de hits 'I Forget Where We Were' en 'The Fear' passeerden de revue, twee hoogtepunten in de set.

Herbeleef het optreden van Ben Howard op Rock Werchter via deze link.

Xavier Rudd

De Australiër is een waar fenomeen op het podium. Zowat elk instrument bespeelt hij zelf, vaak zelfs tegelijkertijd. Dat hij daar dan ook nog eens fijne, zeer beluisterbare nummers weet uit te puren, mag een klein wonder heten. Tijdens zijn concert op Rock Werchter presenteerde Xavier Rudd zich opnieuw met didgeridoo voor zijn neus, een typisch Australisch instrument uit de Aboriginalcultuur waarmee hij hypnotiserende geluiden weet voor te brengen. In combinatie met zijn opzwepende gitaar- en percussiewerk zette hij daarmee zaterdagavond al snel de hele Barn in vuur en vlam. Figuurlijker dan, gelukkig. 

Dankbaar, zalvend, met een positieve boodschap en wijzend op enkele gevaren of problemen in onze maatschappij. Xavier Rudd wierp zich ook op de weide van Werchter op tot een spirituele leider die met zijn popliedjes mensen samenbrengt. The Barn was een uur lang een en al liefde en verbondenheid.

Herbeleef het optreden van Xavier Rudd op Rock Werchter via deze link.

Xink

Twintig jaar nadat de Kempense jeugdband Xink muziekwedstrijd Eurosong for Kids had gewonnen, stonden broers Jonas en Niels Meukens en Thomas en Philip Valkiers plotseling op de Main Stage van Rock Werchter. Xink had eind vorig jaar al vier keer de AB laten vollopen, maar Rock Werchter doen daveren was volgens de bandleden toch een klus van een heel andere orde. Gelukkig hadden ze een verdienstelijke setlist meegenomen waarop de nummers ‘Misschien’, ‘Aura’, ‘Denk aan mij’, ‘Laat me Vrij’ en natuurlijk ‘De vriendschapsband' op prijkten. Dat laatste nummer zorgde bij heel wat mensen overigens kippenvel.

Herbeleef het optreden van Xink op Rock Werchter via deze link.

Elk jaar brengt Rock Werchter de grootste nationale en internationale muzieksterren samen, om nog maar te zwijgen van de tienduizenden festivalgangers. Werchter is immers een ervaring die verder gaat dan de muziekwereld. Daarom kan je op Proximus Pickx dit unieke festival beleven vanuit je luie zetel op tv, op je laptop of op je smartphone. Op de Werchter-pagina van Proximus Pickx vind je urenlange informatie over het Rock Werchter-festival. Bekijk foto’s, aftermovies, verslagen van het festivalterrein, live concerten en natuurlijk interviews en portretten van de beste artiesten die op het festival staan geprogrammeerd. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top