Rosalía zette The Barn (Rock Werchter) net niet in lichterlaaie

Rock Werchter | Zondagavond viel het doek over Rock Werchter 2023. Het populaire festival ontving elke dag meer dan 80.000 bezoekers die zich konden vergapen aan (in totaal) honderden artiesten. Pickx blikt in dit artikel terug op een van de spetterendste optredens van de afgelopen editie. Dat van de Spaanse superster Rosalía, natuurlijk!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rosalía kreeg van de organisatie de eer om het allerlaatste optreden in The Barn voor haar rekening te nemen en dat cadeau nam de Spaanse zangeres met beide handen aan. Ze besloot om het gaspedaal meteen in te drukken en haar publiek te trakteren op het opzwepende en futuristisch klinkende SAOKO. Rosalía zette ook visueel meteen de toon, want zowel zijzelf als haar dansers verschenen met futuristische motorhelmen ten tonele, gepaard met een indrukwekkende choreografie.

Eenmaal zowel zij als het publiek was warmgedraaid, was het tijd om nog wat sneller te dansen. Dat deed Rosalía op de tonen van BIZCOCHITO, een ander opzwepend reggaetonnummer dat alle conventies van het genre aan zijn laars lapt. De zangeres liet het publiek even op adem komen via VAMPIROS, maar daarna was het weer resoluut plankgas met het sensuele LINDA. De Barn stond volgens ooggetuigen net niet in brand.

Even pauze na verschroeiende start

Hoogstwaarschijnlijk wilde Rosalía daarna haar publiek tegen elke vorm van hedonische adaptatie beschermen, want ze veranderde het geweer plots van schouder. De beats per minutes gingen naar beneden en de zangeres haalde enkele flamenconummers (MALAMENTE en DE AQUI NO SALES) van stal. Vooral MALAMENTE klonk als muziek in de oren voor de vele festivalgangers omdat dat een van de nummers was waarmee de Spaanse superster is doorgebroken.

Dat Rosalia sinds haar debuutplaat een enorme evolutie heeft doorgemaakt, blijkt nogmaals uit de nummers die daarna nog volgden. Via DESPECHÁ bracht ze de Spaanse zomer even naar België en via HENTAI liet ze iedereen genieten van haar prachtige en enorm breekbare stem, zonder dat daar een snelle beat voor nodig was. Hetzelfde kan overigens gezegd van de performance die ze gaf tijdens LA NOCHE DE ANOCHE.

Eerbetoon aan Enrique Iglesias

Een van de meest bijzondere nummers, had Rosalía voor het ongeveer het einde bewaard. Het nummer was HEROE (een Spaanstalige cover van het gelijknamige nummer van Enrique Iglesias). Alle aanwezige festivalgangers die boven de dertig jaar waren, konden dankzij HEROE even terugdenken aan een tijd waarin zij nog piepjong waren en nog durfden meezingen met Enrique Iglesias. De Spaanse zanger was er op dat moment niet, maar dat gaf niet. Men had immers een nieuwe artiest om in het hart te sluiten: Rosalía.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top