Een kijk in het leven en de carrière van Sara Ramirez

Films | Als je helemaal mee bent met de 'Sex and the City'-spin-off 'And Just Like That', weet je vast ook wie Sara Ramirez is. De acteur speelt de rol van Che Diaz, die net als hen queer, non-binair en biseksueel is. Ter ere van Pride Month duikt Pickx dieper in het leven en de carrière van Ramirez.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fans van 'Sex and the City' gaan sinds een tijd met een iets grotere glimlach door het leven. De iconische reeks van rond de eeuwwiselling is terug in de vorm van spin-off 'And Just Like That' en geeft een uitgebreide update over hoe het nu gaat met je favoriete New Yorkse vriendinnengroep

De show introduceerde een paar nieuwe personages, waarvan er één in het bijzonder al snel de nieuwe Samantha werd genoemd. Che Diaz, gespeeld door Sara Ramirez, is een non-binaire, queer stand-upcomedian die een podcast host. En die heeft meteen een goede klik met Miranda... 

'Grey's Anatomy'

Het is goed mogelijk dat Ramirez, de persoon achter Che Diaz, je bekend voorkomt. Jaren geleden speelde die namelijk een belangrijke rol in een van de bekendste ziekenhuisreeksen ooit gemaakt: 'Grey's Anatomy'. De acteur kroop er seizoenenlang in de huid van Dr Callie Torres. Dat was dan ook hun grote doorbraak, hoewel die eerder al te zien was in kleinere rollen op Broadway en in de iconische romantische komedie 'You've Got Mail' met Meg Ryan en Tom Hanks.

Callie Torres bleef in de ziekenhuisreeks tot 2016. NA de laatste aflevering vertelde Ramirez dat die heel dankbaar is voor de laatste tien jaar, maar "nu even wat vrije tijd nodig heeft".


Queer rolmodel

Niet lang na hun exit maakte Ramirez bekend dat die zich identificeert als queer en biseksueel. De acteur onthulde later aan People dat de schietpartij in de Pulse nachtclub in Orlando hen inspireerde om uit de kast te komen. "Er publiekelijk voor uitkomen was iets waar ik bang voor was omdat ik bang was dat het mijn carrière negatief zou beïnvloeden", zei Sara. "Ik was bang voor de discriminatie waarmee ik te maken zou kunnen krijgen, niet alleen buiten Hollywood, maar ook daarbinnen."

"Naarmate de jaren verstreken en het politieke klimaat intenser werd en ik bleef lezen en horen over de talloze vormen van geweld die tegen ons worden gepleegd, waaronder de schietpartij in Orlando bij nachtclub Pulse, kwam er een organische, toenemende urgentie om mijn platform te gebruiken om degenen die deel uitmaken van de LGBTQIA+-gemeenschap waar ik deel van uitmaak te bekrachtigen op een manier die ik nooit eerder heb gevoeld."

In augustus 2020 kwam Ramirez uiteindelijk naar buiten met het feit dat die door het leven gaat als non-binair persoon en dus de voornaamwoorden they/them (die/hen) zou gaan gebruiken. 

Che Diaz

Sindsdien kan Ramirez zichzelf zijn buiten én binnen Hollywood. De acteur speelt namelijk een personage in 'And Just Like That' dat net als hen non-binair en queer is. In een gesprek met The Hollywood Reporter gaf de acteur meer inzicht in hun personage in de reboot. "Che is er om verschillende verhaallijnen vooruit te duwen en om bepaalde personages te inspireren om hun eigen geïnternaliseerde onderdrukking in twijfel te trekken. Ik denk dat die ook mensen toont dat het leven niet voorbij is eens je 40 bent." 

Ontdek 'Che Diaz' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top