Yellow Tigers treffen Zweden in de halve finale van de European Golden League

Sport | De Yellow Tigers wisten op briljante wijze hun poule in de European Golden League te winnen. Daardoor vatten ze met bijzonder veel vertrouwen de halve finale van het toernooi aan tegen Zweden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België is klaar voor de strijd. De Yellow Tigers hebben namelijk tijdens de groepsfase van de European Golden League bewezen goed voorbereid te zijn op het volgende Europees kampioenschap volleybal dat van 15 augustus tot en met 3 september in ons land plaatsvindt. Met drie overwinningen en een nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina en Zweden toonden de Belgen zich en wisten ze zich te plaatsen voor de Final Four van de European Golden League. Daar nemen ze het in de halve finale op tegen Zweden.

De Zweden wisten zich als beste tweede uit de groepsfase te plaatsen. Tsjechië en Oekraïne zijn de twee andere landen in de Final Four. De Belgen wonnen begin juni met 3-1 in Beveren en verloren twee weken later met dezelfde score in Scandinavië. Het belooft dus een spannend onderonsje te worden. De Tigers moeten het wel stellen zonder coach Gert Vande Broek, die een jaar is geschorst vanwege (mentaal) grensoverschrijdend gedrag.

Het programma van onze Yellow Tigers in de European Golden League:

Dinsdag 25 juni

  • Zweden - België (24-26, 25-16, 16-25, 25-17, 18-16)

Woensdag 28 juni

  • België - Zweden (vanaf 19u50)

Volg de terugwedstrijd van de Yellow Tigers in de European Golden League op Pickx Live (in het tv-zenders basisaanbod) maar ook op de zender Pickx+ Sports 1 (beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports) en hier in streaming op Pickx.be.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top