De indrukwekkende carrière van Travis Scott (Les Ardentes)

Muziek | Vandaag zal de Amerikaanse rapper Travis Scott Les Ardentes op zijn kop zetten. Scott draait al enkele jaren mee in de hoogste echelons van de hiphopwereld en is op korte tijd enorm populair geworden. Een overzicht van een piepjonge, maar zeer indrukwekkende carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jacques Berman Webster II, beter bekend als Travis Scott, is een Amerikaanse rapper, songwriter, producer en zanger die in 1991 is geboren in Houston, Texas. Hij bracht op 16-jarige leeftijd zijn eerste EP uit en bleef gedurende zijn tienerjaren aan persoonlijke muzikale projecten werken. De ouders van Scott wilden dat hij naar de universiteit ging om een opleiding te volgen. Hij deed dat, maar hield het daar uiteindelijk maar twee jaar vol. Hij vond zijn muzikale carrière immers te belangrijk en die moest op de eerste plaats komen.

Eerste mixtapes en eerste album

Na enkele jaren rondgezworven te hebben in New York City en Los Angeles, bracht Travis Scott in 2013 zijn allereerste mixtape uit: ‘Owl Pharaoh’. Deze mixtape werd mede tot stand gebracht door Kanye West, Mike Dean en andere bekende namen uit de hiphop-industrie. De mixtape bevat dertien nummers en op enkele songs zijn ASAP Ferg, 2 Chainz, T.I. en Meek Mill te horen.

Scott werd steeds bekender en kwam in 2014 met een tweede mixtape: ‘Days Before Rodeo’. Hij kon voor deze plaat Young Thug, Big Sean, The 1975, Rich Homie Quan, Migos, T.I. en Peewee Longway strikken. ‘Days Before Rodeo’ werd goed onthaald en de vele fans die Scott inmiddels had vergaard, keken halstarrend uit naar zijn allereerste studioalbum.

Dat album kwam in 2015 en heette ‘Rodeo’. Scott kon voor dit album opnieuw heel wat artiesten verzamelen voor een feature waaronder: Quavo, Future, 2 Chainz, The Weeknd, Kanye West, Justin Bieber, Toro y Moi en Schoolboy Q. Critici meenden dat de plaat heel wat goede samenwerkingen bevatte en ook meerdere hits. De originaliteit die Scott aan de dag wist te brengen, deed fans watertanden naar meer.

Dat meer kregen ze in 2016. Toen bracht Scott zijn tweede studioalbum uit: ‘Birds in the Trap Sing McKnight’ en opnieuw waren de kritieken positief. Scott was langzaam maar zeker een household name aan het worden in de hiphopwereld verscheen op de grootste en de meest prestigieuze festivals en feestjes. De rapper kreeg voor dit album opnieuw hulp van heel wat bekende namen waaronder Young Thug, The Weeknd, Kendrick Lamar, Kid Cudi en André 3000.

Ongeval op Astroworld en nieuw album ‘Utopia’

De motor van Travis Scott draaide op volle toeren want in 2018 liet de rapper alweer een nieuwe plaat op de wereld los: ‘Astroworld’. Op dit album ging Scott iets meer de psychedelische tour op en de plaat bevatte ook meer trap-invloeden. ‘Astroworld’ won de ‘Album van het jaar’-award op de BET Hip Hop Awards en wordt als een van de beste hiphopalbum van de afgelopen jaren beschouwd. Een van de bekendste hits van ‘Astroworld was ‘Sicko Mode’.
Scott was niet enkel een geniale rapper en producer, de man had ook oog voor zakendoen. Hij had zijn eigen label opgericht en kwam in 2019 ook met een eigen festival: Astroworld Festival. Dat festival zou jaarlijks georganiseerd worden en kon tijdens zijn eerste editie grote namen zoals Post Malone, Lil Wayne, Young Thug en Rae Sremmurd lokken. Tijdens de tweede editie passeerden Gucci Mane, Rosalia, Pop Smoke, Pharrell Williams, Megan Thee Stallion, Migos en Playboi Carti de revue.

In 2021 vond de derde editie van het festival plaats, maar dat werd meteen ook de laatste. Er vond immers een ongeval tijdens het festival plaats waardoor enkele toeschouwers helaas het leven lieten. Travis Scott kreeg daarvoor de wind van voren en kondigde kort daarna het definitieve einde van het festival aan. Dit jaar, deze maand zelfs, zou ook het vierde album van Scott uitkomen genaamd, ‘Utopia’. Scott maakte in 2019 voor het eerst gewag van dit album en teasde het album ook al enkele keren, maar het kwam nog niet uit. We zijn benieuwd of de rapper enkele nummers van het nieuwe album zal spelen op het podium van Les Ardentes.

Travis Scott treedt op vrijdag 7 juli op Les Ardentes. Meer info vind je op de website van Les Ardentes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top