Dit zijn 5 uitmuntende queer films van de beste queer filmmakers

Films | Juni is Pride Month en dat vieren we bij Pickx! Heb jij zin in een filmavondje om te vluchten van het (te) warme weer? Deze films zijn gemaakt over queer mensen en door queer mensen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Watermelon Woman

'The Watermelon Woman' is een romantisch drama uit 1996 waarin de hoofdpersoon Cheryl, een jonge, zwarte lesbienne, een relatie begint met een witte klant, Diana in de videotheek waar ze werkt. Terwijl de relatie zich ontwikkelt, is Cheryl hard aan het werken aan een documentaire over een zwarte actrice uit de jaren 1930, met de bijnaam The Watermelon Woman.  

Dit is een baanbrekende film, want het is de eerste film ooit geschreven en geregisseerd door een zwarte lesbienne, Cheryl Duyne, die dan ook nog eens de hoofdrol speelt. Ze duikt in het dagelijkse leven van homoseksuele vrouwen en gaat op onderzoek uit in een maatschappij die vaak wreed en onverdraagzaam was ten opzichte van zowel zwartheid als homoseksualiteit.

'The Watermelon Woman' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


The Prom

De lesbische tiener Emma zit op de middelbare school en droomt ervan om haar vriendin mee te nemen naar het eindejaarsbal. Haar school is echter niet zo open minded en staat het niet toe. Emma is de wanhoop nabij, tot enkele theatersterren lucht krijgen van het verhaal. Ze besluiten naar het kleine dorpje te trekken om zich te mengen in de kwestie en Emma en haar vriendin toch op het bal te krijgen. 

Deze over the top komedie is gemaakt door queer regisseur Ryan Murphy en kwam uit in 2020. In de film spelen wereldsterren zoals Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman, maar krijgt ook de tot voor kort onbekende Jo Ellen Pellman de kans om haar acteerdebuut te maken als hoofdpersonage Emma. 

Ontdek ‘The Prom’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.Me and You and Everyone We KnowDeze film uit 2005 was de grote doorbraak voor regisseur Miranda July. 'Me and You and Everyone We Know' volgt een handvol samenkomende subplots die zich voornamelijk richten op relaties en de onzekerheid van de jeugd. July speelt zelf de hoofdrol van Christine, een worstelende kunstenares en parttime taxichauffeur, die toevallig Richard ontmoet, een pasgetrouwde schoenenverkoper met twee kinderen. De levens van het duo raken nauw verweven met andere personages in de film.

Het sterke plot, de uitmuntende regie en de acteerprestatie van July leverden de film verschillende prijzen op, waaronder een Caméra d'Or op het filmfestival van Cannes in 2006.

'Me and You and Everyone We Know' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Pink Flamingos

John Waters was een van de eerste openlijk homoseksuele regisseurs en heeft zijn stempel gedrukt op de filmwereld. Dat deed hij onder andere met het wereldberoemde 'Hairspray' uit 1988, de musical die in in 2007 nog een remake kreeg met Zac Efron. Maar wat hem echt typeerde waren zijn komische enge films, waaronder 'Pink Flamingos'. 

'Pink Flamingos' is een chaotische misdaadkomedie. De cultklassieker volgt Divine, een criminele drag queen die onderduikt en door het leven gaat als Babs Johnson om weg te komen van de FBI.

'Pink Flamingos' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Love, Simon

'Love, Simon' was een baanbrekende film omdat het de typische high school romance setting gebruikte om een homoseksueel liefdesverhaal te normaliseren. De film volgt Simon, een tiener die in het reine komt met zijn seksualiteit en op zoek gaat naar een andere homoseksuele jongen op zijn school, die online de schuilnaam Blue gebruikt.

De film werd gemaakt door queer regisseur Greg Berlanti en was zowel kritisch als commercieel een succes. Volgens recensenten was 'Love, Simon' een goed voorbeeld van hoe je belangrijke sociale en maatschappelijke boodschappen kan overbrengen, zonder in te boeten aan tienerlijke romantiek en humor. 

Ontdek 'Love, Simon' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

 

Me and You and Everyone We Know

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top