De beste Pixar films om te kijken in afwachting van 'Elemental'

Films | Vanaf 21 juni kan je in de bioscoop terecht voor de gloednieuwe film 'Elemental', een verhaal over een stad waar vuur, water, land en lucht samenleven. Daar ontdekken het vuurmeisje en een waterjongen hoeveel ze eigenlijk gemeenschappelijk hebben. Zit je al op hete kolen? Deze Pixar favorieten kan je kijken in afwachting van de release. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toy Story (1995)

Met een duizelingwekkende score van 100% op Rotten Tomatoes staat de eerste 'Toy Story'-film met glans op één in de lijst. Het verhaal gaat over Woody (Tom Hanks), een goedhartige cowboypop die bij een jongetje genaamd Andy (John Morris) hoort. Hij is Andy's absolute favoriet, tot die positie in het gedrang lijkt te komen wanneer Andy's ouders het actiefiguur Buzz Lightyear (Tim Allen) voor hem kopen. Erger nog, de arrogante Buzz denkt dat hij een echte ruimtevaarder is op een missie om terug te keren naar zijn thuisplaneet. Wanneer Andy's familie naar een nieuw huis verhuist, moeten Woody en Buzz ontsnappen aan de klauwen van de gemene buurjongen Sid Phillips (Erik von Detten).

Ontdek 'Toy Story' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 


Finding Nemo (2003)

De volgende film in het lijstje zal vast niet verbazen. 'Finding Nemo' staat namelijk te pronken op Rotten Tomatoes met een score van maar liefst 99%. De klassieker onder de Pixar-films neemt je mee diep in de zee naar Marlin (Albert Brooks), een clownvis die overdreven voorzichtig is zijn zoon Nemo (Alexander Gould). Nemo is echter vastbesloten om te bewijzen hoe stoer hij is en zwemt helemaal naar het oppervlak om een boot aan te raken. Dan slaat het noodlot toe en wordt hij gevangen door een duiker. Marlin besluit op zoektocht te gaan om zijn zoon terug naar huis te brengen en krijgt daarbij hulp van Dory, een vis met een vreselijk slecht kortetermijngeheugen. Ondertussen beraamt Nemo zijn ontsnapping uit het aquarium van een tandarts.

Ontdek 'Finding Nemo' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 


Inside Out (2015)

De bronzen medaille gaat naar een veel recentere film: 'Inside Out'. Deze emotionele film gaat over Riley (Kaitlyn Dias), een 11-jarig meisje wiens wereld volledig op zijn kop staat als ze plots moet verhuizen naar het verre San Francisco. Rileys emoties, geleid door Joy (Amy Poehler), proberen haar door deze moeilijke, levensveranderende gebeurtenis heen te loodsen. De stress van de verhuizing brengt echter Sadness (Phyllis Smith) op de voorgrond. Als Joy en Sadness onbedoeld naar de uithoeken van Rileys geest worden meegesleurd, zijn de enige emoties die overblijven op het hoofdkwartier woede, angst en afkeer. Een prachtige vertoning van hoe donkere gedachten je met momenten helemaal kunnen overnemen, maar dat je er toch weer bovenop kan geraken. 

Ontdek 'Inside Out' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 


Up (2009)

Carl Fredricksen (Ed Asner) is een 78-jarige ballonverkoper die op het punt staat een levenslange droom te vervullen. Hij bindt duizenden ballonnen aan zijn huis en vliegt weg naar de Zuid-Amerikaanse wildernis. Maar Carls ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hij ontdekt dat een kleine jongen genaamd Russell (Jordan Nagai) ook aan boord is van het vliegend huis. De twee vertrekken op een avontuur vol onverwachte wendingen. Met deze animatiefilm behaalde Pixar een score van 98% op Rotten Tomatoes. Vooral de droomscènes met Carls overleden echtgenote leven in de harten van de fans.

Ontdek 'Up' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 


Coco (2017)

De laatste plaats op het favorietenlijstje gaat naar 'Coco', een film die beloond werd met een score van 97%. Ondanks het generaties oude verbod van zijn familie op muziek, droomt de jonge Miguel (Anthony Gonzalez) ervan om een volleerd muzikant te worden, net als zijn idool Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel in het verbluffende en kleurrijke Land van de Doden. Nadat hij een charmante bedrieger genaamd Héctor (Gael García Bernal) ontmoet, beginnen de twee nieuwe vrienden aan een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontrafelen.

Ontdek 'Coco' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top