De Belgische U21 bereiden zich voor op het EK dankzij sparringpartner Israël

Beloften | Van 21 juni tot en met 8 juli vindt in Georgië en Roemenië het EK U21 plaats. De Belgische beloften nemen deel aan het toernooi en hebben torenhoge ambities. Om die waar te maken, werken ze zich uit de naad in en tegen Israël.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische beloftenploeg neemt dit jaar deel aan het EK U21 in Georgië en Roemenië. De opdracht wordt moeilijk want België zit in een groep met Portugal, Nederland en Georgië en zal vanaf de start van het toernooi flink aan de bak moeten. Op 21 juni spelen ze tegen Nederland, op 24 juni tegen Georgië en op 27 juni tegen Portugal. Ondanks deze grote uitdaging liggen de verwachtingen toch zeer hoog.

Tickets voor de Olympische Spelen

Het EK U21 zou een enorm knappe verdienste zijn, maar de Belgische voetbalbond heeft zijn zinnen eigenlijk ook op de tickets voor de Olympische Spelen gezet. Het zit namelijk zo: de drie ploegen die het verste raken op het EK U21 kwalificeren zich voor de Olympische Spelen in Parijs. Gastland Frankrijk is al gekwalificeerd, en zal zijn ticket bijgevolg doorgeven aan het eerstvolgende team in rang. Het doel is duidelijk: zo ver mogelijk geraken en die tickets bemachtigen.

Bondscoach Jacky Mathijssen heeft niets aan het toeval overgelaten en ondertussen een oefenwedstrijd in en tegen Israël op poten gezet. Daar werken de jonge Rode Duivels ook hun oefenstage af. Mathijssen kan via deze partij de puzzelstukjes beter in elkaar doen passen. De bondscoach van de U21 zal bijvoorbeeld nagaan hoe de symbiose is tussen Romeo Lavia (Southampton), Zeno Debast (Anderlecht), Charles De Ketelaere (AC Milan) en Johan Bakayoko (PSV Eindhoven). Hij zal ook kunnen nagaan hoe het met hun vorm is gesteld en wat momenteel het beste elftal is. Hopelijk kan Mathijssen de jongeren ook voldoende motiveren. Door bijvoorbeeld te vermelden dat België in 2007 nog de halve finale van het toenmalige EK heeft gehaald.

Het programma van de Rode Duivels U21:

Donderdag 15 juni

Woensdag 21 juni

Zaterdag 24 juni

  • Georgië U21 - België U21 (live op Canvas)

Dinsdag 27 juni

  • Portugal U21 - België U21

Kom alles te weten over de prestaties van onze Beloften U21 - op het Europees Kampioenschap 2023 - hier live op het web, met de Pickx-app of op tv. Proximus Pickx brengt je het meest recente nieuws over onze nationale voetbalploeg Rode Duivels U21, dossiers, exclusieve interviews en video’s, wedstrijden in livestream, uitgebreide analyses, reportages, uitslagen en rangschikking. Zo mis je geen moment!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top