Deze musicalfilms wekken muziek van iconische bands tot leven

Films | Morgenavond kan je op VTM naar ‘Mamma Mia!’ kijken met acteurs Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth in de hoofdrollen. In deze musicalfilm staat muziek van de Zweedse muziekgroep ABBA centraal. Hollywood heeft in het verleden al heel wat andere musicalfilms voortgebracht waarin muziek van specifieke bands in the picture staat. Welke dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mamma Mia!

Donna (Meryl Streep) is een single mom die een hotel runt op een idyllisch Grieks eiland. Ze ziet hoe haar dochter Sophie (Amanda Seyfried) op het punt staat om in het huwelijksbootje te stappen en helpt daarom een groot feest in het hotel te organiseren. Donna heeft enkele van haar oude vriendinnen uitgenodigd, maar Sophie heeft ook enkele uitnodigingen verstuurd. Ze heeft drie mannen uit Donna’s verleden de vraag gesteld of ze naar Griekenland willen afzakken. Op die manier hoopt Sophie te weten te komen wie haar vader is. Deze musicalfilm uit 2008 bevat enkel nummers van de iconische Zweedse band ABBA. In 2018 kwam er een vervolgfilm uit: 'Mamma Mia! Here We Go Again'.

Bekijk ‘Mamma Mia!’ op morgen om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Across the Universe

Deze musical uit 2007 vertelt het verhaal van de Britse jongeman Jude (Jim Sturgess) die in de jaren zestig van de twintigste eeuw naar de Verenigde Staten verhuist en daar verliefd wordt op een meisje Lucy (Evan Rachel Wood). Jude en Lucy zien hoe de mensen rondom zich vragen stellen over de Vietnamoorlog, hun recht op vrije meningsuiting opeisen en naar meer gelijkheid streven. De film bevat uitsluitend muziek van The Beatles en herwerkte versies van ‘Let It Be’ en ‘I Want to Hold Your Hand’.

'Across the Universe' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Yesterday

Jack Malik (Himesh Patel) is een Britse singer-songwriter die zijn carrière maar niet van de grond ziet komen. Zijn jeugdvriendin Ellie (Lily James) blijft hem steunen, maar hij denkt eraan om er de brui aan te geven. Op een bepaald moment vindt er een wereldwijde black-out plaats en maakt Jack een verkeersongeluk mee. De singer-songwriter komt er gelukkig goed vanaf, maar ontdekt dan iets vreemds. Iedereen is het bestaan van The Beatles vergeten, behalve hijzelf… ‘Yesterday’ bevat enkel muziek van de legendarische band The Beatles en is geregisseerd door Danny Boyle. Boyle is de maker van ‘Trainspotting’ (1996), ’The Beach’ (2000), ‘28 Days Later’ (2002) en ‘Slumdog Millionaire’ (2008).

Ontdek ‘Yesterday’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Sunshine On Leith

Davy (George MacKay) en Ally (Kevin Guthrie) zijn twee Schotse kerels die voor hun land hebben gevochten in Afghanistan. Ze komen na hun legerdienst terug in Edinburgh wonen en proberen daar de draad van hun oude leven opnieuw op te nemen. Ze denken dikwijls terug op de vele momenten die ze hebben meegemaakt in Afghanistan, maar kijken ook vooruit. Ally hervat zijn relatie met Liz (Freya Mavor), terwijl Davy gekoppeld wordt aan Yvonne (Antonia Thomas). ‘Sunshine On Leith’ is gebaseerd op een musical waarin de muziek van de Schotse band The Proclaimers centraal staat, en dat is in deze film niet anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top