‘Arctic’ (VTM 4): waar is Mads Mikkelsen tegenwoordig mee bezig?

Films |

VTM 4 zendt vanavond ‘Arctic’ uit, een IJslands drama over een man (Mads Mikkelsen) die gestrand is op de Noordpool na een vliegtuigcrash. Mikkelsen is vooral bekend door zijn schurkenrollen in ‘Casino Royale’ en de serie ‘Hannibal’. Films als ‘Another Round’ en ‘Arctic’ etaleren echter zijn veelzijdigheid als acteur. In welke films kunnen we de Deense ster binnenkort nog verwachten? Pickx trok op onderzoek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Later deze maand is Mikkelsen op het witte doek te zien als Jürgen Voller, een gevaarlijke slechterik die het met Jones aan de stok krijgt in ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’. Daarin zien we hoe de Amerikaanse archeoloog en fulltime avonturier Indiana Jones (Harrison Ford) onderzoekt of de wetenschappers die meewerken aan het ruimteprogramma in de Verenigde Staten in 1969 wel zo koosjer zijn als ze beweren. Hij vermoedt dat enkele van hen nazisympathieën hebben en wil weten of ze wel te vertrouwen zijn. Hij krijgt daarbij hulp van peetdochter Helena en oude vriend Salla.

‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ is de vijfde film uit de beroemde ‘Indiana Jones’-filmfranchise. De Amerikaanse acteur Harrison Ford kroop ter gelegenheid van de prent een allerlaatste keer in de huid van de schattenjager.

‘The Bastard’

In de herfst van dit jaar zal Mikkelsen te zien zijn in het Deense historisch drama ‘The Bastard’. Voor de film gaat hij opnieuw in zee met ‘A Royal Affair’-regisseur Nikolaj Arcel.

Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw, toen de Deense koning Fredirik V verklaarde dat de wilde heide van Jutland getemd en gekoloniseerd moest worden zodat de beschaving zich zou verspreiden en er meer belastinggeld naar het koninklijk huis zou gaan. Maar niemand durfde het decreet op te volgen, omdat de heide geteisterd werd door gevaarlijke wolven en struikrovers. Mikkelsen kruipt in de huid van kapitein Ludvig Kahlen, die de loodzware uitdaging in 1755 aangaat en zijn levensdroom najaagt: het vrijmaken en cultiveren van de wilde Jutlandse heide voor de Deense kroon, waarmee hij rijkdom en roem hoopt te vergaren.

De resterende cast bestaat uit Simon Bennebjerg (‘Borgen’), die Kalens aartsvijand speelt, de lokale landeigenaar Frederik de Schinkel, en de Noorse actrice Kristine Kujath Thorp (‘Ninjababy’) als Schinkels nicht Edel Helene. Ook ‘Riders of Justice’-acteurs Gustav Lind en Jakob Lohmann, Morten Hee Andersen (‘Ride Upon the Storm’), Magnus Krepper (‘Queen of Hearts’) en Felix Kramer (‘Dark’) spelen mee.

Thriller, horror en actie

Daarnaast strikte Mikkelsen de hoofdrol in ‘The Billion Dollar Spy’, samen met Armie Hammer (‘The Social Network’). De Koude Oorlog-thriller, een bewerking van David E. Hoffmans roman voor het witte doek door Benjamin August (‘Class Rank’), vertelt het waargebeurde verhaal van een man die de meest waardevolle spion van het Pentagon werd tijdens de laatste jaren van de Koude Oorlog.

Mikkelsen geeft gestalte aan spion Adolf Tolkachev, die de bijnaam The Billion Dollar Spy verwierf en het machtsevenwicht tussen Oost en West veranderde. Maar zijn succes gaat ten koste van zijn huwelijk. Zijn echtgenote worstelt met de dagelijkse paranoia om ontmaskerd te worden. Op een dag brengt een schokkend verraad hen allemaal in groot gevaar.

De film staat in de steigers sinds 2020 en is volgens sommige bronnen in ‘development hell’ verzeild. Een releasedatum is nog niet bekend.

Mikkelsen is ook in de weer met Bryan Fullers regiedebuut ‘Dust Bunny’. De twee herenigden zich voor het eerst sinds het einde van de succesvolle NBC-reeks ‘Hannibal’ in 2015. Mikkelsen speelt de hoofdrol in de horrorfilm over een 8-jarig meisje dat de hulp inroept van een buurman om een monster onder haar bed te doden. Volgens het meisje heeft het monster haar familie opgegeten.

Tot slot raakte onlangs bekend dat Mikkelsen samen met Vanessa Hudgens de hoofdrol zal vertolken in de actiefilm ‘The Black Kaiser’, onder regie van Derrick Borte (‘Unhinged’). De opnames voor de film, gebaseerd op de Dark Horse-strip ‘Polar’ van de Spaanse cartoonist Victor Santos, zijn gepland voor deze herfst.

De Black Kaiser (Mikkelsen) geldt als ‘s werelds meest dodelijke huurmoordenaar. Hij onthult een dodelijke samenzwering die een machtig moordsyndicaat beschermt. Dat syndicaat bombardeert de Black Kaiser prompt tot z'n belangrijkste doelwit.

Bekijk ‘Arctic’ vanavond om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top