OSKI neemt ons mee in een liefdesverhaal in 'Circle of Live' op Pickx+

Muziek | De tweede aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Circle of Live’ op Pickx+ met popartiest OSKI, ofwel de 19-jarige Luis Oscar Santos. Hij liet zich inspireren door zijn artiestieke moeder en oom om zelf aan de slag te gaan met muziekproductieprogramma’s en heeft intussen naam gemaakt als muzikant en producer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat OSKI aan bod komt in de tweede aflevering van ‘Circle of Live’, na die met zangeres Laura Tesoro, is best toepasselijk. De twee werkten namelijk al samen aan het nummer ‘These Nights’, dat begin dit jaar verscheen en dat Tesoro ook live bracht in de studio van Pickx. In de tweede aflevering mag Luis Oscar Santos dan weer zijn plek in de spotlights helemaal innemen.

Luis is de zoon van actrice en zangeres Tine Embrechts (die enkele jaren geleden in een interview met De Morgen nog opperde dat haar zoon veel meer talent heeft dan zij) en logischerwijs dus ook het neefje van zanger en acteur Pieter Embrechts. Hij groeide dus op in een omgeving waar creativiteit aangemoedigd wordt. Dat zorgde ervoor dat hij al op jonge leeftijd – vanaf 9 jaar, naar verluidt – begon te spelen met muziekproductieprogramma’s op zijn laptop, zoals hij in ‘Circle of Live’ vertelt aanvankelijk geïnspireerd door de muziek van zijn (toenmalige) held Skrillex.

In de loop der jaren bleef Luis, onder de artiestennaam OSKI, zijn kunst verder verfijnen en dreef zijn muziekgenre af in de richting van de dansbare popmuziek, hiphop en r&b, naar nieuwe voorbeelden als Tyler the Creator, The Weeknd en Brockhampton. In 2019 al verscheen zijn allereerste release, de mini-EP ‘Homemade’ met daarop de nummers ‘Nutella' en ‘All for you’. EP ‘Glow Up’ uit 2020 telde vijf nummers, ‘My Apologies For Falling In Love’ uit 2022 telt er zes. Dat plaatje gold als de volwassenwording van OSKI, die intussen tekende bij Sony Music, die met de single ‘Falling’ ook internationaal playtime kreeg. Dit jaar verscheen de nieuwe EP ‘Goodbye For Now’.

Innerlijke dj

Die nieuwe EP begint met het nummer ‘Avenue’, ook het eerste nummer dat OSKI live brengt in de studio van Pickx. “Dat was een heel tof nummer om te maken”, zegt Luis, die met de intro wilde teruggrijpen naar zijn begindagen als dance-artiest. Het programma én de EP gaan verder met ‘Back to Life’, waarvoor OSKI zich naar eigen toegeven liet leiden door zijn liefde voor The Weeknd. “Dat zullen de mensen wel horen, maar ik vind hem een fantastische artiest, dus dat vind ik niet erg.”

Het derde nummer dat OSKI brengt in ‘Circle of Live’ is bijzonder. Het is een mengeling van zijn eigen nummer ‘Wait for You’ en ‘Stay’ van Justin Bieber. Twee heel verschillende nummers, maar OSKI kon zijn innerlijke dj niet onderdrukken en mixte de nummers samen tot ‘Stay For You’. ‘Falling’, de eerste single onder Sony Music, omschrijft de artiest dan weer als een soort soap in muziekvorm.

Apologies’, OSKI’s versie van een breakup-song grijpt dan weer terug naar zijn Mexicaanse roots met een Spaanstalig stukje en ‘Waste Your Time’ schreef hij in Los Angeles, gevoed door de zwoele r&b die daar gemaakt wordt. Afsluiten doet OSKI in ‘Circle of Live’ met de nummers ‘One More Day’ en ‘Insecure’. En zoals in de studio al aan bod komt: wie al die nummers achter elkaar zet, kan er niet toevallig één lang liefdesverhaal in vinden.

De tweede aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Circle of Live’ is vandaag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top