'Spinning Records': een familieproject over een van de grootste platenmaatschappijen

Films |

Vanaf vandaag kan je in de bioscoop terecht voor ‘Spinning Gold’, een muzikale film over de meest succesvolle onafhankelijke platenmaatschappij aller tijden: Casablanca Records. Pickx vertelt je wat je mag verwachten over het drama, gemaakt door de zoon van grote baas Neil Bogart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sommige van de grootste muzikanten de afgelopen eeuw zijn beroemd geworden dankzij het kritische oor van één man: Neil Bogart. Bogart begon als kind in de Brooklyn projects in New York. Hij leerde groots te dromen en wist op jonge leeftijd al dat hij ondernemer zou worden.

Met zijn kameleonachtige persoonlijkheid vond Neil zichzelf zijn hele leven lang opnieuw uit. Hij heeft geacteerd en gedanst, maar belandde uiteindelijk in de muziekbusiness als producer. Onder de klassieke Hollywoodnaam Bogart vestigde hij Casablanca Records en enkele van de meest memorabele artiesten van de 20ste eeuw. De rockband KISS, Donna Summer, Gladys Knight, Bill Withers, Giorgio Moroder en The Village People bereikten in de jaren 70 allemaal hun hoogtepunt onder het ‘toeziend oor’ van de producer.

Familieproject

Het biografische en muzikale ‘Spinning Gold’ vertelt het verhaal van Casablanca Records met alle Hollywood glitter en drama vandien. Het heeft 25 jaar geduurd om de film te maken en diegene die de touwtjes in handen had, was niemand minder dan Timothy Scott Bogart. Ja hoor: zoon van!

De biopic is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Bogarts oudste zoon Timothy, met muzikale supervisie van jongste zoon Evan en andere familieleden als producenten. Bogart stierf in 1982 op 39-jarige leeftijd aan kanker (toen Tim 12 was en Evan 4), maar heeft dus een blijvende indruk gemaakt op zowel zijn kroost als de hele muziekwereld.

Acteurs en artiesten

De film bevat onder andere de voor Tony en Grammy genomineerde Broadwayster Jeremy Jordan (‘Newsies’, ‘Rock of Ages’, ‘Waitress’) als Bogart, Michelle Monaghan als zijn eerste vrouw, Lyndsy Fonseca als zijn tweede, rapper Wiz Khalifa als P-Funk George Clinton, zangeressen Ledisi als Gladys Knight en Tayla Parx als Summer.

Je kan 'Spinning Gold' vanaf 7 juni bekijken in de bioscoop. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top