De beste rollen van Elliot Page

Films | Elliot Page (36) ken je vast van zijn scala aan acteerrollen, maar nu komt de acteur ook uit met een auobiografie. In 'Pageboy' schrijft de beroemdheid hoe hij geworsteld heeft met het vinden van zijn plek in Hollywood en zijn eigen identiteit. Ter ere van het boek somt Pickx nog even zijn beste rollen voor je op. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is op zijn zachtst gezegd een hele reis geweest om tot hier te komen. Elliot Page kwam voor het eerst in de schijnwerpers te staan met 'Juno' in 2007, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Zijn daaropvolgende films en de reeksen waarin hij meespeelde hebben hem tot een favoriet in Hollywood gemaakt. Page heeft echter lang geworsteld met zijn identiteit. In 2014 kwam hij uit de kast als lesbienne en in 2020 als transgender man. Om 'Pageboy' en Elliot zelf in de kijker te zetten, somt Pickx nog even zijn beste rollen op. 

Juno (2007)

'Juno' vertelt het verhaal van een tiener die zwanger raakt van een van haar beste vrienden, Paulie Bleeker. Juno probeert te beslissen of ze haar kind houdt of niet en besluit het ter adoptie af te staan. Ze geeft het aan een stel dat geen kinderen kan krijgen, gespeeld door Jason Bateman en Jennifer Garner.

Het grote acteerdebuut van Page won de Oscar voor Beste Originele Scenario en verdiende drie andere Oscarnominaties, waaronder Beste Film en Beste Acteur voor de toen 20-jarige Page.

Ontdek 'Juno' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 


Inception (2010)

'Inception' was een van de eerste niet-drama- of komediefilms waarin Elliot Page speelde en betekende een ommekeer in zijn carrière. In deze zeer populaire film van Christopher Nolan speelt Leonardo DiCaprio de hoofdrol van een professionele dief die informatie steelt door te infiltreren in het onderbewustzijn van zijn doelwitten. Page speelt de rol van Ariadne, die wordt aangenomen om droomlandschappen te bouwen, ook al is ze nog maar net afgestudeerd in de architectuur. 'Inception' wordt beschouwd als een van de beste films van de jaren 2010 en won vier Academy Awards.

Ontdek ‘Inception’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


Whip It (2009)

'Whip It' was weer een hit voor Elliot Page en meteen ook zijn eerste rol in een sportkomedie. De film was gebaseerd op Shauna Cross' roman 'Derby Girl' en vormde het regiedebuut van Drew Barrymore. Elliot Page speelt Bliss, een 17-jarige die ondanks de wensen van haar moeder niet mee wil doen aan missverkiezingen. In plaats daarvan besluit ze zich aan te sluiten bij een dames-rolschaatsderbyteam en vindt ze uiteindelijk haar ware passie. De film laat het conflict zien tussen de droom van een moeder voor haar dochter, die op haar geprojecteerd wordt, en haar dochter die haar eigen weg vindt.

'Whip It' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


My Days Of Mercy (2017)

'My Days of Mercy' kwam uit nadat Elliot Page zelf uit de kast kwam en in meer LGBTQIA+-rollen begon te spelen. Dit romantisch drama vertelt het verhaal van mensen aan beide uiteinden van het politieke spectrum met betrekking tot de doodstraf. Elliot Page speelt de hoofdrol als Lucy, een anti-doodstraf demonstrant wiens vader in de dodencel zit. Ze wordt verliefd op Mercy, wiens vader politieagent is en wiens familie voor de doodstraf is. Het drama volgt wanneer ze moeten proberen deze verschillen te overbruggen.

'My Days Of Mercy' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


The Umbrella Academy (2019 - nu)

Elliot is niet enkel bekend van zijn werk in films, maar ook van Netflixserie 'The Umbrella Academy'. De reeks draait om een disfunctionele familie van geadopteerde superhelden die zich herenigen om het mysterie van de dood van hun vader en de dreiging van een naderende apocalyps op te lossen. Elliot speelt de rol van Vanya die in het derde seizoen vertelt dat hij transgender man is en vanaf dan door het leven gaat als Viktor. De transitie van het personage kwam op hetzelfde moment als die van Elliot Page zelf. 

Ontdek ‘The Umbrella Academy' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top