De reporters van ‘Fresh Festivals’ op Pickx+ nemen je deze zomer mee tot voor en achter het podium

Muziek | Deze zomer stuurt Pickx twee Vlaamse reporters naar de Festivals om ervoor te zorgen dat jij altijd op de eerste rij staat, zelfs vanuit je zetel. Charlotte Leysen en Steffi Vertriest presenteren de hele zomer het programma ‘Fresh Festivals’ op Pickx+. Later zullen hun reportages ook te zien zijn op Pickx Live, waar alle klanten van Proximus mee kunnen genieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Graspop, Couleur Café, Rock Werchter, Les Ardentes, Dour, Les Francofolies, Ronquières Festival, Lokerse Feesten en Pukkelpop. Zelfs als je een fervente festivalganger bent, bezoek je deze zomer waarschijnlijk niet al die festivals in persoon. Wil je tijdens een weekendje rust in je zetel toch op afstand mee kunnen genieten van de beste optredens, de sfeer op de weide en wat beelden achter de schermen, dan zit je goed bij Pickx+, waar Charlotte Leysen en Steffi Vertriest je meenemen naar de eerste rij met ‘Fresh Festivals’.

Charlotte

Charlotte Leysen is een creatieve duizendpoot. Ze is zangeres, danseres, actrice, ex-Ketnetwrapper en tv-presentator – zo is ze onder andere het gezicht van het Pickx+-programma ‘Circle of Live’, waarin ze in elke aflevering in diepte praat met een Belgische artiest over hun repertoire. Ze heeft dus ruim genoeg kennis over de Belgische muziekwereld om je door de festivals te loodsen.

Haar lijflied is ‘Empire State of Mind’, omwille van de attitude en de boodschap dat alles mogelijk is als je grote dromen hebt. “Ik word gewoon blij als ik aan New York denk”, vertrouwt ze Pickx toe. En als ze voor de rest van haar leven op één festival zou mogen vertoeven, dan zou ze kiezen voor Dour. “Leuke mensen en goeie muziek, dat is alles wat je nodig hebt.”

Steffi

De Antwerpse Steffi Vertriest is zangeres en presentatrice. Videoreporter was ze al toen ze bij de eerste twee seizoenen van ‘The Voice van Vlaanderen’ achter de schermen dook, en nu mag ze hetzelfde doen met de festivals.

Steffi heeft spijt dat ze Michael Jackson nooit aan live aan het werk zag (misschien was ze net als veel andere meisjes in het publiek spontaan in zwijm gevallen), is gek op London Grammar en zou Coachella kiezen als ze voor altijd op één festival zou moeten vertoeven. Voor de sfeer, de kunstige installaties en de muziek, maar blijkbaar ook voor de meer comfortabele luxeverblijven. Misschien rijdt ze er ooit eens naartoe op de tonen van haar lijflied, ‘Fast Car’ van Tracy Chapman. “Raampjes naar beneden en mee kwelen. Graag!”, zegt ze.

De Franstalige collega’s van Charlotte en Steffi zijn presentatrices Queeny en Shauna Dewit en zanger Jonathan Krego.

'Fresh Festivals’ is vanaf 21 juni elke woensdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top