Deze verfilmingen van queer romans mag je absoluut niet missen

Series | Pickx stelt je enkele noemenswaardige verfilmingen voor van verhalen die zich afspelen in de LGBTQIA+-gemeenschap. We denken onder meer aan 'Heartstopper' of 'Conversations with Friends', om maar enkele succesvolle films te noemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heartstopper

In de reeks 'Heartstopper' maken we kennis met Charlie. Deze jonge Britse tiener gaat naar een jongensschool, waar hij zichzelf en zijn geaardheid ontdekt. Na enige tijd identificeert hij zich openlijk als homo. In de klas zit hij naast Nick, een populaire rugbyspeler op school.

Charlie ontwikkelt geleidelijk aan gevoelens voor hem, maar hij is ervan overtuigd dat zijn vriend niet in hem geïnteresseerd is, omdat hij op meisjes zou vallen. In werkelijkheid blijkt Nick eveneens op jongens te vallen, maar is hij bang om uit de kast te komen. Na enige tijd realiseert hij zich dat Charlie hem kan helpen om zijn geaardheid te aanvaarden.

Dit moderne liefdesverhaal is gebaseerd op een graphic novel van Alice Oseman die oorspronkelijk op Tumblr werd gepubliceerd. Het verhaal was een heel groot succes op het sociale platform met maar liefst 50 miljoen bezoekers. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne en de steun van fans zag de papieren versie van de online strip in 2019 het levenslicht. Een paar jaar later volgde er een Netflix-versie van het ontroerende verhaal van Nick en Charlie!

Ontdek ‘Heartstopper’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

One of Us Is Lying

De Amerikaanse serie 'One of Us Is Lying' is het relaas van een bizarre moord. Simon, Addy, Cooper, Bronwyn en Nate gaan naar school op Bayview High. Wanneer ze strafstudie krijgen, krijgt Simon een fatale allergische reactie. Daarna begint het vingerwijzen, want elk van de vier overblijvende studenten heeft een goede reden om Simon naar het leven te staan. Het viertal ziet zich gedwongen om samen te spannen en de waarheid te vinden, want de politie gaat ervan uit dat het viertal de moord op Simon heeft beraamd.

Deze reeks is een bewerking van de succesvolle gelijknamige roman van Karen M. McManus uit 2017. In een interview met Entertainment Weekly vertelt de showrunner van de serie, Dario Madrona ('Elite'), dat hij zo trouw mogelijk wilde blijven aan de roman. "We houden allemaal van het boek, dus we wilden er trouw aan blijven. We zijn trouw aan de geest van het boek, evenals aan de thema's en personages, maar we proberen ook hier en daar een paar kleine wendingen toe te voegen om de lezers van het boek te verrassen en het verhaal een beetje uit te breiden", aldus Madrona.

Ontdek ‘One of Us Is Lying’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

House of Gucci

In deze film volgen we de ambitieuze Patrizia Reggiani (Lady Gaga) in haar romance met Maurizio Gucci (Adam Driver) en zijn Italiaans luxe-imperium. De gereserveerde Maurizio is weinig enthousiast over het familiebedrijf en zou er het liefst niets mee te maken willen hebben. De echte macht ligt in handen van zijn vader Rodolfo (Jeremy Irons) en zijn oom Aldo (Al Pacino). Patrizia broedt op een plan om de macht te grijpen bij Gucci, maar daarvoor zal ze de andere familieleden tegen elkaar moeten opzetten. Uiteindelijk komt het tot een confrontatie tussen Patrizia en Maurizio, die fataal eindigt.

De nieuwste film van Ridley Scott is een bewerking van het boek 'The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed' van Sara Gay Forden, dat zelf het waargebeurde verhaal vertelt van Maurizio's moord op Gucci in 1995. Dit project stond al heel lang op het verlanglijstje van Ridley Scott. Hij verwierf de rechten op het boek van Forden in de vroege jaren 2000, maar het project lag een lange tijd stil vooraleer Lady Gaga werd aangetrokken om de hoofdrol van Patrizia te vertolken.

Daisy Jones & The Six

'Daisy Jones & The Six' is een aangrijpende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar ook over vrouwen die leven voor hun dromen en er alles aan doen om ze waar te maken. Auteur Taylor Jenkins Reid neemt je mee in het verhaal van de mooie maar labiele Daisy Jones die er eind jaren zestig van droomt een beroemde zangeres te worden. Ze maakt kennis met Billy Dunne, de frontman van de rockband The Six. De vonken vliegen ervan af en hun eerste hit wordt een weergaloos succes. Camila, de vrouw van Billy, is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar voor haar komen hun huwelijk en hun gezin op de eerste plaats.

Scenaristen Scott Neustadter en Will Graham wilden de wereld van seks, drugs en rock 'n roll uit de roman van Reid correct op het scherm brengen, evenals de levens van drie vrouwen met sterke persoonlijkheden en de gecompliceerde relaties tussen de leden van de band. Het resultaat is een tumultueuze maar meesleepende reeks van tien afleveringen.

'Daisy Jones & The Six' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug

Conversations with Friends

De serie 'Conversations with Friends' is de tweede bewerking van een populaire roman van de Ierse schrijfster Sally Rooney. De 31-jarige schrijfster is erin geslaagd om de stem van de millennialgeneratie te worden dankzij haar schrijfstijl en haar geestige, doordachte en sensuele verhalen.

'Conversations with Friends' vertelt het verhaal van vrienden Bobbi en Frances (Sasha Lane en Alison Oliver). Zij beginnen een relatie met het koppel Melissa en Nick (Jemima Kirke en Joe Alwyn). Bobbi valt voor Melissa en Frances begint een affaire met Nick. Tijdens hun gezamenlijke vakantie in Kroatië voeren ze samen diepe, intellectuele gesprekken en volgen er stomende romantische escapades.

'Conversations with Friends' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top