Spannende televisie en muzikale hoogstandjes: dit waren de hoogtepunten van mei

Muziek | De maand mei loopt alweer op een einde en de zomer nadert met rasse schreden, maar voor we van de vakantie kunnen genieten, moeten er nog examens gemaakt worden, en moeten we nog terugblikken op de hoogtepunten van de afgelopen maand. Dit onthouden we van de maand mei 2023.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘De mol’ eindigt met een klepper

Begin deze maand werd de finale gespeeld van het meest besproken spelprogramma van de Lage Landen: ‘De mol’. De reis in Arizona eindigde met drie cowboys, Toos, Lancelot en Comfort. Onder hen één winnaar, één verliezende finalist, en één saboteur. Eerlijk: wij hadden de conclusie van dit seizoen van ‘De mol’ niet voorspeld.

Uiteindelijk bleek de mol namelijk niet de opzichtig blunderende Lancelot te zijn, of Toos die altijd de touwtjes in handen hield en weigerde om een vrijstelling te nemen, ook al had die de groep enkele duizenden euro opgeleverd. Wel de subtieler saboterende Comfort bleek de boel al de hele tijd te belazeren, door mee te gaan in de ideeën van kandidaten die er helemaal naast zaten en door eieren in het geheim te laten verdwijnen, onder andere. Toos was de mol dan weer al een hele tijd op het spoor, maar toch was het Lancelot die, na een ex aequo en enkele extra vragen, met de eindoverwinning ging lopen. Dat hij het spel slim speelde, staat als een paal boven water.

Het niveau van de kandidaten (die grootmoedig de vrijstellingen bleven weigeren) en de creativiteit achter de opdrachten waren dit jaar on point, dus we hebben nu al hoge verwachtingen voor de volgende jaargang.

Pommelien Thijs schittert in ‘Knokke Off’

VRT Max pakt sinds enkele weken online uit met de fictiereeks ‘Knokke Off’, een Belgisch-Nederlandse productie met niemand minder dan hét tieneridool van het moment, Pommelien Thijs (‘#LikeMe’), in de hoofdrol. Ze speelt de (niet zo makkelijke) rol van Louise, een meisje dat lijdt aan bipolaire stoornis en dus navigeert tussen stemmingswisselingen. Het was fijn om een personage - die grote pieken en dalen aantikt - te spelen. Ik ben gewoon om "kleiner" te acteren, in die zin trok de rol me meer uit mijn comfortzone”, zei ze daarover.

‘Knokke Off’ vertelt het verhaal van een bende jeugdvrienden die samen een onbezonnen zomer beleven in de Belgische kustgemeente Knokke. De jongeren proberen om te gaan met de hoge verwachtingen van hun ouders en verliezen zichzelf hierdoor in feestjes en overvloedige luxe. Ze gaan op zoek naar iets wat ze echter maar moeilijk lijken te vinden: vriendschap, liefde en hun eigen identiteit. Die zoektocht wordt op een dag onderbroken wanneer Daan hun pad kruist.

Bekijk de eerste drie afleveringen van ‘Knokke Off' vanaf nu op VRT MAX. De reeks zal op een later moment ook beschikbaar zijn op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Aaron Blommaert wordt incontournable

Ook dit hoogtepunt van de afgelopen 31 dagen heeft een link met het hyperpopulaire ‘#LikeMe’. Aaron Blommaert, die in het derde seizoen van die jongerenserie de rol van Jonas speelde, was deze maand overal. Aan het einde van vorige maand raakte bekend dat hij al de hele tijd de man was achter het masker van Tovenaar, de winnaar van ‘The Masked Singer’ op VTM. Enkele dagen na zijn klinkende overwinning, begin mei dus, werd aangekondigd dat Blommaert het Rijvers Festival zal openen in augustus, waar hij een mix van eigen nummers en liedjes uit ‘The Masked Singer’ zal brengen.

Eigen nummers, dus. Dat betekent dat hij van plan was om een solocarrière als zanger te beginnen. Eerder konden we zijn zangstem al horen toen hij deelnam aan ‘The Voice Kids’ in 2015 en als deel van de boysband BOBBY, een project van onder anderen Miguel Wiels. Hij sloeg deze maand opnieuw de handen in elkaar met Wiels (die ook zong in het jongste seizoen van ‘The Masked Singer’) en bracht zijn allereerste single uit: ‘Zonde’. “Zelf een nummer schrijven, was een wereld die voor me openging”, zegt de zanger die helemaal voor zijn nieuwe carrière als solozanger lijkt te gaan.

Gustaph haalt morele overwinning

Ons land heeft een van de beste resultaten ooit geboekt op het Eurovisiesongfestival. En dat is allemaal ‘Because of You’, Gustaph! Gustaph, a.k.a. Stef Caers, begon niet als favoriet aan de Vlaamse preselecties voor het Eurovisiesongfestival, maar wist uiteindelijk wel genoeg leden van de vakjury en van het thuispubliek te overtuigen om toch ons land te mogen vertegenwoordigen op het liedjesfestival. Voor de halve finale gaven de bookmakers hem dan weer geen al te beste kansen om de finale te halen, tot ze zijn act zagen tijdens de repetities. Dat Gustaph uiteindelijk op een meer dan verdienstelijke zevende plaats eindigde, was het ultieme lik op stuk aan de criticasters.

Loreen ging naar huis met de eindwinst, maar de morele overwinning is wat ons betreft ruimschoots voor Gustaph. Het is de verdiende apotheose na jarenlang hard werken achter en voor de schermen van de Vlaamse muziekbusiness. Moeten we nog vertellen dat hij al twee keer als achtergrondzanger op het grootste liedjesfestival ter wereld had gestaan? Derde keer, hoede keer!

Beyoncé bezoekt België

Een vliegend paard, glamoureuze kostuums, grote schermen met visueel spektakel, heel veel glitter en uiteraard een stem waar je van achterover valt. Dat had Beyoncé allemaal mee toen ze met haar Renaissance World Tour langs het Koning Boudewijnstadion passeerde. Dat er nu nog iets van dat stadion overeind staat, is eigenlijk een mirakel te noemen.

Na zeven jaar afwezigheid (in juli 2016 stond ze met de Formation World Tour ook in Brussel) deed de wereldster ons land nog eens aan. Dat de fans stonden te springen om de altijd transcendente liveshow van de diva te zien, bleek uit het feit dat de tickets in een mum van tijd uitverkocht waren. Wie wel een van de schaarse (en dure) toegangsbewijsjes kon bemachtigen, was getuige van een drie uur durende show tjokvol eerbetonen aan de artiesten die de weg baanden voor Beyoncé en de roots van dance- en housemuziek. En nu hopen dat het deze keer minder dan zeven jaar duurt vooraleer Queen Bey nog eens naar ons land afzakt.

Little Mermaid

Voor de première van de nieuwste liveaction-remake van Disney vloeide er heel wat inkt. Er kwam (vaak racistische) commentaar op de castingkeuze van Halle Bailey als de kleine zeemeermin Ariel. Er werd gelachen met de looks van Botje, die volgens velen te realistisch en niet schattig genoeg gemaakt was. En in het algemeen werd de vraag gesteld of die remakes niet hopeloos overbodig zijn.

Eind mei kwam de film dan in de zalen, en de recensies waren zowaar positief! Na de kritiek op Disney’s nieuwe ‘Pinocchio’ was de reactie van de recensenten een verademing. Vooral de acteerprestaties van Halle Bailey, die nochtans zo onder vuur kwam te liggen op sociale media, werden de hemel in geprezen. Aan het verhaal werd maar weinig gesleuteld, maar de nieuwe visuele stijl (behalve dan het eerder genoemde design van enkele personages), de muziek en de algemene cinematografie waren het onderwerp van lof. Een waardige, zij het misschien niet enorm innovatieve, opvolger voor de klassieker uit 1989, luidt de consensus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top