Vaar opnieuw mee met de piraten in het tweede seizoen van 'Our Flag Means Death'

Films | LGBTQIA+ personages mogen dan wel alsmaar meer in shows en films voorkomen, tussen de piraten op het grote en kleine scherm waren er tot voor kort nog maar weinig openlijk queer. 'Our Flag Means Death' bracht daar verandering in! Nog meer goed nieuws: het is bevestigd dat er een tweede seizoen op komst is. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is al iets meer dan een jaar geleden dat de piraten van 'Our Flag Means Death' voor het laatst op het kleine scherm verschenen. Na dat succesvolle eerste seizoen keken fans dus reikhalzend uit naar een mogelijk vervolg en daar is nu eindelijk meer over geweten. De boot vaart namelijk opnieuw uit voor een tweede seizoen, waardoor je nog meer kan genieten van de queer piratenromcom

De serie volgt een gefictionaliseerde versie van de echte 18e-eeuwse piraat Stede Bonnet (Rhys Darby), alias The Gentleman Pirate, die zijn welvarende leven, vrouw en kinderen achterlaat om het avontuur op volle zee te zoeken. Tijdens zijn reis ontmoet hij Edward Teach, alias de beroemde Blackbeard ('Taika Waititi'). Het tweetal wordt eerst onverwacht bondgenoten voor ze ontdekken dat ze eigenlijk romantische gevoelens voor elkaar koesteren. 

Queer representatie

De serie bevat niet alleen openlijk homoseksuele personages zoals Stede, Ed, Black Pete en Lucius, maar is ook een van de weinige met een prominent non-binair personage: de moordenaar/piraat Jim (Vico Ortiz). Die laatste is zelf ook non-binair en won onlangs nog een GLAAD Media Award. Sinds 1990 worden de jaarlijkse GLAAD Media Awards uitgereikt aan diverse media die de LGBTQIA+-gemeenschap op accurate en inclusieve wijze in beeld hebben gebracht. Vico mocht naar huis met de prijs voor Uitmuntende televisiejournalistiek in het Spaans en wordt ook geprezen door de LGBTQIA+-gemeenschap voor zijn rol als Jim. 

Er is nog maar weinig bekend over wat de piraten te wachten staat in het tweede seizoen, maar het is wel zeker dat het belang van queer representatie voorop blijft staan. Zo eindigde het eerste deel met een breuk tussen de twee geliefden. Stede keerde namelijk terug naar zijn vrouw en kinderen, terwijl Blackbeard gebroken en alleen achterbleef. Toch hoeven we volgens maker David Jenkins niet te vrezen: "De show ís de relatie tussen Blackbeard en Stede."

Bekijk in afwachting van het tweede seizoen van 'Our Flag Means Death' nog even het eerste op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top