'The Little Mermaid': een arsenaal aan lovende reacties?

Films | Sinds 24 mei kan je bij ons in de bioscoop terecht voor 'The Little Mermaid', de liveactionversie van het klassieke Disneyverhaal over de roodharige zeemeermin Ariel. De langverwachte muzikale film met Halle Baily in de hoofdrol kan nu al rekenen op veel reacties. Pickx deelt er een paar van. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Disney is al een lange tijd bezig met tekenfilmklassieker omzetten in liveactionfilms en de meeste recent toevoeging aan het lijstje is 'The Little Mermaid'. Voor zij die het vergeten zijn, even een kleine opfrissing. Het verhaal gaat over zeemeermin Ariel (Halle Bailey), de jongste dochter van de onderwaterkoning Triton (Javier Bardem). Het meisje mag dan wel onder water leven, toch is ze enorm geïnteresseerd in de mensenwereld. Op een dag redt Ariel een prins (Jonah Hauer-King) van de verdrinkingsdood en wordt ze verliefd. Ze wil hem beter leren kennen, maar dat zorgt voor spanningen tussen haar en haar vader. Zeeheks Ursula (Melissa McCarthy) ziet dit allemaal gebeuren en bedenkt ondertussen een listig plannetje...

De langverwachte film kon tijdens het maakproces op veel kritiek rekenen, onder meer toen bekend werd gemaakt dat actrice Halle Bailey de rol van de roodharige zeemeermin Ariel op zich zou nemen. Een aantal mensen hadden er namelijk problemen mee dat een zwarte actrice de rol van de - in de tekenfilm witte - prinses zou gaan vertolken. Ook Ariels beste vriendje Botje kwam onder vuur te liggen. Het personage wordt in de tekenfilmversie namelijk veel schattiger gemaakt dan in de liveactionvariant.

Voornamelijk lovend

Toch staan veel criticasters nu met hun mond vol tanden, aangezien 'The Little Mermaid' overwegend wél positief onthaald wordt en dan zeker het optreden van de hoofdrolspeelster. Over Halle Bailey wordt gezegd dat ze een fantastische Ariel neerzet, loepzuiver zingt en precies de juiste hoeveelheid empathie en enthousiasme aan het personage geeft. Melissa McCarthy hoeft echter niet onder te doen, want zij wordt meermaals een bangelijke goede Ursula genoemd. 
Wat vaak terugkomt in recensies is dat de film erg dicht bij de tekenfilm blijft, wat door sommigen als zeer positief en door anderen eerder als negatief wordt gezien. Je kan het op twee manieren bekijken: is het geen meerwaarde omdat het zo gelijkend is, of is het net wél een meerwaarde omdat je er je favoriete tekenfilm perfect in herkent? 

Een negatief kantje volgens sommige recensenten? Een gebrek aan magie én geloofwaardigheid in de onderwaterwereld. Maar zelfs dan blijft één constante geldig: de prestaties van de acteurs die alles toch doen kloppen. Benieuwd wat jij ervan vindt? Je kan 'The Little Mermaid' nu bekijken in de bioscoop. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top