LGBTQIA+-personages die het verschil gemaakt hebben

Films | LGBTQIA+ of queer personages komen de laatste tijd alsmaar meer aan bod in je favoriete shows en films. Toch waren er een paar van hen die het pad geëffend hebben voor de rest en écht een verschil gemaakt hebben voor de community. Pickx zet ze op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

David Rose - Schitt's Creek

In deze cult komedie serie speelt bedenker én acteur Daniel Levy het personage van David. De man is zeer open over het feit dat hij pansexueel is, maar moet het soms toch even aan een paar mensen uitleggen. Daarvoor bedacht hij de perfecte analogie: "Ik drink rode wijn. Maar ik drink ook witte wijn. En ik sta erom bekend dat ik af en toe rosé proef. En een paar zomers geleden probeerde ik een merlot die vroeger een chardonnay was." Wat het geheel nog beter maakt? De show is erin geslaagd een wereld te creëren die Davids seksualiteit helemaal accepteert, waardoor het onderwerp bijna niet ter discussie staat.

'Schitt's Creek' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Sophia Burset - Orange Is The New Black

Hoewel er binnen de muren van Litchfield Penitentiary een divers scala aan LGBTQIA+-personages is, is er één vrouw die toch iets meer opvalt dan de rest. Laverne Cox, de actrice die Sophia Burset speelt, de brutale transgender kapster, is de eerste openlijk transgender persoon die genomineerd werd voor een Primetime Emmy.

Ontdek ‘Orange Is The New Black’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Dani en Jamie - The Haunting of Bly Manor

Het meeslepende tweede seizoen van de 'The Haunting'-saga volgt Dani (Victoria Pedretti), een jonge Amerikaanse au pair die intrekt in een Essex mansion met een griezelig verleden. Daar ontmoet ze Jamie (Amelia Eve), die de tuin onderhoudt. Het duurt een tijdje, maar de twee worden smoorverliefd doorheen de serie. Het is even empowering als het schattig is. 

Ontdek ‘The Haunting of Bly Manor’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Santana Lopez - Glee

Santana werd eerst geïntroduceerd in 'Glee' als een koud, gemeen 'populair meisje' op de middelbare school. Maar haar personage ontwikkelde zich in de loop der tijd. De enige persoon waarvoor ze echt zacht en lief was is Brittany, haar beste vriendin. In het tweede seizoen van de serie ontdekt ze dat ze gevoelens voor haar heeft en komt ze uit de kast als lesbienne. Tegen haar oma vertelt ze: "Ik hou van meisjes zoals ik van jongens zou horen te houden", waarmee ze uitlegt dat ze ondanks haar seksualiteit nog steeds dezelfde persoon is die ze ook was.

Ontdek 'Glee' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Eric Kwabena Effiong - Sex Education

Eric Kwabena Effiong is een van de hoofdpersonages in 'Sex Education'. Hij wordt vertolkt door Ncuti Gatwa en is de beste vriend van Otis. Eric is openlijk homoseksueel, wat niet altijd makkelijk is aangezien hij afkomstig is uit een religieuze Nigeriaanse/Ghanese familie. In het tweede seizoen heeft Eric zijn eerste echte relatie, maar die houdt niet lang stand aangezien hij eigenlijk gevoelens heeft voor de jongen die hem jarenlang gepest heeft.

Ontdek ‘Sex Education' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Yorkie en Kelly - Black Mirror

'San Junipero' is de vierde aflevering in het derde seizoen van de Britse sciencefiction anthologie-televisieserie 'Black Mirror'. Yorkie en Kelly spelen de hoofdrollen in de aflevering en worden vertolkt door respectievelijk Mackenzie Davis en Gugu Mbatha-Raw. Het verhaal gaat over twee vrouwen in een post-digitale wereld en de aflevering werd zo positief onthaald dat hij zelfs een Emmy Award voor Outstanding Television Movie kreeg. "'San Junipero' was een verhaal over liefde, en liefde zal haat overwinnen. Al heeft het misschien wat hulp nodig", zei maker Charlie Brooker erover.

Ontdek ‘Black Mirror' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Mildred en Gwendolyn - Ratched

Deze thrillerserie is een prequel op de gebeurtenissen van de roman 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' uit 1962. Het verhaal richt zich op de vroege verpleegsterscarrière van Mildred Ratched, een ondernemende vrouw van middelbare leeftijd die in het reine komt met het feit dat ze lesbisch is in een meedogenloze Amerikaanse samenleving van midden de vorige eeuw. 

Ontdek ‘Ratched' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Max Chapman - A League of their Own

'A League of Their Own' speelt zich af in 1943, waar een eerste vrouwenhonkbalcompetitie vrouwelijke spelers de kans geeft hun talenten te tonen. We ontdekken voor het eerst dat Max Chapman lesbisch is in de scène waarin de vrouw van de dominee 's nachts in het salon verschijnt. Dan blijkt dat de twee elkaar al enige tijd in het geheim ontmoeten. Ze gaan uit elkaar wanneer Max ontdekt dat de relatie nooit serieus zal worden en haar waarschijnlijk net weghoudt van de toekomstige vrouw van haar leven. 

'A League of their Own' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top