Dominique Van Malder gaat in ‘Patiënt Dompi’ (Play4) de strijd aan tegen de kilo’s

Films | Vanaf woensdag kan je op Play4 naar ‘Patiënt Dompi’ kijken. In dit gloednieuwe televisieprogramma zien we hoe acteur Dominique Van Malder de strijd aangaat tegen zijn overgewicht en vervolgens een heel drastische keuze maakt. Een keuze die ook heel wat heftige emoties losmaken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf woensdag 31 mei kan je op Play4 naar ‘Patiënt Dompi’ kijken. In deze nieuwe vierdelige docureeks krijgen we te zien hoe Vlaams acteur en schermgezicht Dominique Van Malderen ('Dompi' voor de vrienden) zich klaarstoomt voor een operatie waarbij zijn maag wordt verkleind. We maken vanop de eerste rij mee hoe Van Malder zijn schrik voor de operatie kon opzij zetten, ten rade gaat bij professor Yves Van Nieuwenhove van UZ Gent, de ingreep ondergaat en ook een heuse rollercoaster van emoties doorstaat. We krijgen bovendien heel wat getuigenissen te zien van andere personen, die ooit een gelijkaardige operatie aan de maag hebben ondergaan.

'Radio Gaga' en 'Albatros'

Dominique Van Malder draait al enkele jaren mee in de Vlaamse showbizzwereld. De man studeerde in 1999 af aan het RITS als theatermaker, werkte aan heel wat theaterprojecten, maar werd bij het grote publiek pas echt bekend door ‘Radio Gaga’. In dit televisieprogramma brengen Van Malder en zijn goede vriend Joris Hessels een bezoek aan mensen in een kwetsbare positie om hen een stem te geven. Hij bleef gedurende zijn carrière altijd druk in de weer met theatervoorstellingen, maar kwam in 2020 plots met een nieuwe televisiereeks op de proppen: ‘Albatros.’ In deze serie zien we hoe enkele zwaarlijvige mensen op kamp gaan om hun leven te proberen verbeteren.

Permantente oplossing

"Doorheen de jaren is mijn lijf ook mijn kostuum geworden”, vertelt Van Malder aan Play4. De man geeft aan dat hij al sinds zijn zevende levensjaar worstelt met zijn gewicht. Pas recent begon hij zich echter serieus zorgen te maken, omdat hij naar verluidt ongezonder dan ooit zou zijn. “Ik heb nood aan een permanente oplossing. Want als ik heel eerlijk ben: ik ben een patiënt. Je kan schrik hebben en het niet proberen, en je kan schrik hebben en het wel proberen. Ik koos voor de tweede optie”, aldus Van Malder.

Bekijk ‘Patiënt Dompi’ op woensdag om 21u00 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top