'XI van het Jaar' CPL // Youssef CHALLOUK (centrale middenvelder - RWDM)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als regisseur op ons driemansmiddenveld mag Youssef Challouk natuurlijk niet ontbreken. De creatieve middenvelder krabbelde weer helemaal overeind bij RWDM nadat zijn droomtransfer naar 1A (KV Kortrijk) op een halve nachtmerrie uitdraaide. De Brusselaars konden de voormalige smaakmaker van SK Deinze op de slotspeeldag van de transferperiode nog naar het Edmond Machtensstadion halen en zullen zich dat geen seconde betwijfeld hebben.

Met Challouk in het team vielen de puzzelstukjes plots helemaal in elkaar voor het elftal van Vincent Euvrard. De Antwerpenaar nam RWDM in zijn gekende stijl op sleeptouw en het duurde dan ook niet lang vooraleer zijn nieuwe teammaats hem blindelings vertrouwden met de regie van hun kampioenenploeg. Met zes goals, acht assists, 55 key-passes en 12 doorsteekballetjes ontgoochelde hij allerminst. Challouk werd dan ook 10x genomineerd voor het XI. Enkel ploegmaat Jake O'Brien deed beter (11).

Onzekere toekomst


Toch is het opnieuw afwachten of de uitstekende prestaties van Challouk bij RWDM nu wél tot eerlijke kansen zullen leiden bij Kortrijk; want de middenvelder heeft nog een contract tot 2026 in het Guldensporenstadion. Veel zal afhangen van de Kortrijkzaanse zomer waar een overname van de club hangende is en de sportieve structuur momenteel helemaal aan diggelen ligt. Of komt er opnieuw een helpende hand van RWDM? De nabije toekomst zal het uitwijzen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top