Nood aan zomerse warmte? Dan zit je goed met deze filmtips

Films | De lente laat al even op zich wachten. Zozeer zelfs dat de zomer al aan de horizon komt piepen. Terwijl we hopen op een geslaagde, zonnige zomer lijsten we alvast al enkele kijktips op die de broeierige warmte oproepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Beach

Bestemming van deze toepasselijk getitelde film is Maya Bay, op het eiland Kho Phi Phi in Thailand. Een van de mooiste exotische bestemmingen ter wereld. De begroeiing is weelderig, de rotsachtige baai kijkt uit over de kristalheldere smaragdgroene zee. De hele locatie is bovendien vrij van gemotoriseerd verkeer, wat het een zeer wilde kant geeft. Het pronkstuk is een absoluut prachtig wit zandstrand. Geen wonder dat regisseur Danny Boyle er verliefd op werd en de plek beroemd maakte met zijn prent ‘The Beach’ – met alle gevolgen van dien voor het soms destructieve lokale toerisme.

Richard (Leonardo DiCaprio), een jonge Amerikaan en liefhebber van nieuwe uitdagingen, koos Thailand als bestemming in de hoop daar intense en opwindende avonturen te beleven. In een door toeristen gemeden hotel in Bangkok ontmoet hij een Frans stel, Françoise en Etienne (Virginie Ledoyen en Guillaume Canet), die in de kamer naast hem verblijven. Aan de andere zijde woont de bizarre Daffy (Robert Carlyle). Die praat over een eiland, een mysterieus paradijs, dat bijna niemand kent of kan bereiken. Richard besteedt er niet veel aandacht aan, maar vindt de volgende dag een kaart met instructies over het eiland. Hij wandelt meteen de kamer van Daffy binnen, maar treft hem dood aan. Hij besluit zelf naar het eiland te gaan en is door het dolle heen, maar daar schuilen ook gevaren…

Ontdek ‘The Beach’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Wet Hot American Summer

Het is de laatste dag van het zomerkamp Camp Firewood en de kampleiders willen er nog een onvergetelijke ervaring van maken, zowel voor de kinderen als voor zichzelf. Het is hun laatste kans om een kamplief te vinden, om indruk te maken met een spetterende talentenjacht én om de levens van de nietsvermoedende kampeerders te redden van een vallend stuk van een ruimtestation. ‘Wet Hot American Summer’ uit 2001 is een parodie op typische Amerikaanse tienerkomedies als 'American Pie' en 'Road Trip' en een ode aan het begin van de jaren 80, de periode waarin de makers opgroeiden.

‘Wet Hot American Summer’ vond bij de aanvankelijke release maar moeilijk een publiek, maar de cast zat wel tjokvol acteurs en actrices die later grote namen zouden worden. Denk maar aan Paul Rudd, Elizabeth Banks, Amy Poehler en Bradley Cooper (in zijn debuutrol). De film werd jaren na datum een culthit, wat Netflix ertoe aanzette om in 2015 een achtdelige prequelserie uit te brengen met een groot deel van de oorspronkelijke cast. In 2017 kwam nog een vervolgserie uit.

Ontdek de ‘Wet Hot American Summer’-series nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Dune

'Dune' is de recentste bewerking van de gelijknamige roman van Frank Herbert. Het verhaal heeft de reputatie om compleet onverfilmbaar te zijn. David Lynch heeft al eens in 1984 geprobeerd om een filmbewerking te maken, maar hij wist enkel de cultfans te overtuigen. Het was Denis Villeneuve, regisseur van 'Blade Runner 2049', 'Prisoners' en 'Arrival', die de vertaalslag tussen de literaire en de filmwereld tot een goed einde kon brengen.

In de verre toekomst, waar mensen van planeet naar planeet reizen, is er een kostbare hulpbron die het lot van de mensheid voor altijd kan veranderen. Het medicijn "Spice" is alleen te vinden op de bloedhete woestijnplaneet Arrakis en heeft bijzondere eigenschappen. De stof verlengt het menselijk leven, maakt je immuun voor gifstoffen en geeft je bovenmenselijke mentale krachten. Deze krachtige stof is uiterst zeldzaam en daarom erg gewild. De familie Atreides wordt naar deze mysterieuze planeet gestuurd om te zorgen voor de winning van Spice. Onderweg komen ze gigantische zandwormen tegen en een inheems volk van Arrakis, de Fremen. Het vervolg van deze epische verfilming met Thimothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac en Jason Momoa in de hoofdrollen komt in november in de zalen.

Dirty Dancing

Stomende hitte kunnen we voor deze film gerust op twee manieren interpreteren. Dit tijdloze verhaal speelt zich af op een luxueus vakantieresort, waar Frances “Baby” Houseman met haar rijke ouders en zus verblijft. Ze verveelt zich eindeloos, tot ze de charmante dansinstructeur Johnny Castle leert kennen en hij haar meesleept in de wereld van Dirty Dancing, een sensuele dansstijl waar de meeste vakantiegangers hun neus voor ophalen.

Dirty Dancing’ is een klassieker in het genre, naast films als ‘Footloose’ en ‘Flashdance’ die enkele jaren eerder uitkwamen. In sommige scènes spat het plezier van hoofdrolspelers Patrick Swayze en Jennifer Grey van het scherm af, maar naar verluidt konden de twee niet door dezelfde deur op de set. Hun vete sleepte al drie jaar aan, van toen ze samen acteerden in ‘Red Dawn’. Naar verluidt wisten ze het tijdens het filmen wel bij te leggen. Dat aantrekken en afstoten is net wat de film zo onweerstaanbaar maakt.

‘Dirty Dancing’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top