'XI van het Jaar' CPL //Jake O'BRIEN (centrumverdediger - RWDM)

Sport | Tijdens de reguliere competitie en in de play-offs lieten we volgers van de Challenger Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een 'elftal van de week' samenstellen. Op basis van die nominaties én op basis van hun keuzes voor een 'elftal van het seizoen' boetseerden we nu een 'XI van het Jaar' door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het hart van de defensie kunnen we dit seizoen absoluut niet rond de prestaties van Jake O'Brien. De 22-jarige Ier kwam afgelopen zomer op huurbasis over van zusterclub Crystal Palace en ontpopte zich in geen tijd tot één van de sterkhouders van de latere kampioen.

De robuuste verdediger belandde eind augustus bij RWDM, maar Big Jake knokte zich in geen tijd in de ploeg om er nooit meer uit te gaan. Meer zelfs; sinds zijn eerste basisplaats (uit bij Deinze op speeldag 5) stond hij elke minuut tussen de lijnen.

Zoals het een Ier eigenlijk betaamt, blonk O'Brien vooral uit in fighting spirit én de duels (zowel op de grond als in de lucht). Zo won hij maar liefst 78% van zijn kopduels en waren eveneens 78% van zijn tackles succesvol. Maar ook aan de bal toonde de Ier zich een stabiele factor. In het begin moest hij nog wat wennen aan de vlotte manier van voetballen bij RWDM, maar al snel maakte hij zich de huisstijl eigen en groeite hij uit tot een van de meest complete centrumverdedigers van de reeks.

Meeste stemmen

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat O'Brien de speler is die dit seizoen de meeste stemmen achter zijn naam kreeg (voor het XI van de Week en voor de ultieme XI van het seizoen). In totaal verzamelde de jonge verdediger 11 nominaties en daarmee verdient hij meer dan wie dan ook zijn plaatsje in ons XI van het Jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top