‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’: hoe luiden de eerste reacties?

Films | Vorige week is ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ in première gegaan op het filmfestival van Cannes. Het betreft de voorlopig laatste prent waarin de Amerikaanse acteur Harrison Ford de rol van schattenjager Indiana Jones opneemt. Maar is het ook een goede film? Pickx ging op onderzoek uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ zien we hoe de Amerikaanse archeoloog en fulltime avonturier Indiana Jones (Harrison Ford) onderzoekt of de wetenschappers die meewerken aan het ruimteprogramma in de Verenigde Staten in 1969 wel zo koosjer zijn als ze beweren. Hij vermoedt dat enkele van hen nazi-sympathieën hebben en wil weten of ze wel te vertrouwen zijn. Hij krijgt daarbij hulp van peetdochter Helena en oude vriend Salla.

Harrison Ford neemt afscheid

‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ is de vijfde film uit de beroemde ‘Indiana Jones’-filmfranchise. De Amerikaanse acteur Harrison Ford kroop ter gelegenheid van de prent een allerlaatste keer in de huid van de schattenjager. Ford is 80 jaar oud en wil het naar verluidt een pak rustiger aandoen. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de laatste keer dat de man te zien zal zijn als het personage van Indiana Jones. Ter gelegenheid van de première heeft de jury van het filmfestival van Cannes een ere-Gouden Palm uitgereikt aan Ford. Met die prijs wil de jury de carrière van Ford vieren en de man bedanken voor al zijn verwezenlijkingen in de wereld van de film.

Ford stond in deze film overigens zij aan zij met nog een andere legende uit Hollywood: Antonio Banderas (62). De Noorse acteur Mads Mikkelsen (57) deed ook mee. Hij speelt een uiterst gevaarlijke slechterik die het met Jones aan de stok krijgt.

Reacties filmcritici

De film ging in première op het filmfestival van Cannes en dat wil zeggen dat al enkele filmcritici de prent al konden bekijken. Zij schreven hun recensies en stelden daarbij vast dat ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ enkele ontroerende scènes bevat die het afscheid van Harrison Ford als Indiana Jones des te pakkender maken. Sommige recensenten vinden dat de prent echter geloofwaardigheid en de nodige “sparkles” mist. Enkele van die recensenten vinden zelfs dat de film vakmanschap mist. Over het algemeen is de teneur echter dat iedereen de bekendste grafrover van het witte doek zal missen.

‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ is vanaf 28 juni in de bioscoop.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top