‘The Boogeyman’: de nieuwste Stephen King-horrorfilm op Disney+

Films | ‘The Boogeyman’, die nieuwste in een lange lijst horrorfilms die gebaseerd zijn op verhalen van de legendarische Amerikaanse auteur Stephen King, is nu te bekijken via Disney+. Dit is wat je moet weten voor het kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Amerikaanse auteur Stephen King is geen onbekende in Hollywood. De man schrijft al decennialang boeken en heel wat van zijn creaties zijn inmiddels vertaald naar het witte doek. Dankzij King hebben we al kunnen genieten van films zoals ‘Carrie’, ‘The Shining’, ‘Shawshank Redemption’ en ‘The Mist’. King is inmiddels 75 jaar, maar er verschijnen nog steeds films die gebaseerd zijn op zijn werk. Wat dacht je bijvoorbeeld ‘Mr. 'Harrigan's Phone’ en ‘Salem’s Lot’, die onlangs uitkwamen op Netflix? Vorige maand verscheen een nieuwe film in de bioscoop die ook is gebaseerd op de schrijfsels van King: 'The Boogeyman'.

In deze horrorfilm zien we hoe een Amerikaanse psycholoog onlangs zijn vrouw heeft verloren. Zijn kinderen rouwen om het verlies en zoeken steun bij hun vader, die zich verstopt in zijn werk. Op een dag ontvangt de psycholoog een man in zijn praktijk wiens kinderen zijn overleden. De man vertelt dat zijn kinderen door een monster verzwelgd zijn en sinds het bezoek van de man lopen de kinderen van de psycholoog plotseling ook gevaar...

Verhaal om "kippenvel" van te krijgen

‘The Boogeyman’ is geen recent werk. Stephen King publiceerde het voor het eerst in 1973 in het tijdschrift ‘Cavalier’. In 1978 verscheen ‘The Boogeyman’ in een aparte verhalenbundel van King: ‘Night Shift’. Het verhaal werd tot een filmscenario omgetoverd door Scott Beck en Bryan Woods, twee filmproducenten die ook al meewerkten aan de films ‘A Quiet Place’, ‘Night’, ‘Haunt’ en ‘65’. De twee heren vertelden aan Amerikaanse journalisten dat ‘The Boogeyman’ een van hun favoriete werken is die King heeft geschreven. “Dat is gek”, klinkt het bij beide heren. “Want King heeft zoveel wonderbaarlijke verhalen neergepend. Wij hebben echter altijd van dit specifieke kortverhaal gehouden. Het verhaal bezorgde ons steevast kippenvel."

Beck en Woods werkten voor deze film overigens ook samen met Shawn Levy: de uitvoerend producent en regisseur van de ‘Stranger Things’-serie op Netflix. De cast omvat Chris Messina in de rol van de rouwende vader, een acteur die eerder te zien was in de film 'Devil', geproduceerd door M. Night Shyamalan. Sadie en Sawyer worden gespeeld door respectievelijk Sophie Thatcher ('Yellowjackets') en Vivien Lyra Blair ('Bird Box').

Ontdek ‘The Boogeyman' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top